Létrehozva: 2023.08.31.

Megújult a zakuszka hihetetlen, de padlizsán nélkül is isteni

Ha drágának találod a padlizsánt, vagy nem szeretitek, zakuszkát akkor is lehet készíteni! Az íze pazar, senki meg nem mondaná, hogy nincs benne padlizsán, és egyszerű elkészíteni. Mutatjuk a receptet!

Ha nem termett elég padlizsánod, de cukkinid rengeteg van, akkor készíthetsz zakuszkát; az íze éppen olyan, mintha az eredeti recept alapján készülté, és így legalább a rengeteg cukkinit is fel tudod dolgozni. Nemcsak egy-egy adag készülhet így reggelire vagy vacsorára, de el is teheted télire a cukkinis zakuszkát; és nem is kell a fazék mellett ácsorognod, hiszen ez az isteni krém a sütőben készül. Mutatjuk a receptet!

Eggplant,Vegetable,Caviar,Spread,On,Bread.,Aubergine,Stewed,Puree,Preserves
Érdemes még frissen megkóstolni a zakuszkát! Fotó: Whiteaster / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 kg cukkini
  • 1 kg sárgarépa
  • 1,5 kg kápia- vagy kaliforniai paprika
  • 60 dkg paradicsom
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • frissen szedett borsikafű
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • majoránna
  • étolaj
Sütőben könnyű elkészíteni! Fotó: Ripost

Elkészítés: 

  • Tisztítsd, mosd meg a zöldségeket. A cukkinit hámozd meg, vágd kisebb kockákra, a paradicsomot darabold fel, a hagymát vágd apróra, a paprikákat szabadítsd meg a csumájuktól, és darabold fel őket.
  • Önts egy kevés olajat egy mélyebb tepsibe, tedd bele a darabolt zöldségeket, szórd meg őket sóval, a fűszerekkel, tedd hozzájuk a meghámozott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket.
  • Tedd a tepsit 180 fokos sütőbe, és 1 óra alatt süsd krémesre, puhára a zöldségeket. 
  • Ha kész a sütés, a zöldségeket tedd egy nagyobb fazékba, botmixerrel pürésítsd az egészet, és tedd a tűzhelyre. Pár percet forrald, majd szedd még forrón sterilizált befőttes üvegekbe. Az üvegeket zárd le, majd száraz dunsztban hagyd őket kihűlni.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek