
Megújult a zakuszka hihetetlen, de padlizsán nélkül is isteni
Ha drágának találod a padlizsánt, vagy nem szeretitek, zakuszkát akkor is lehet készíteni! Az íze pazar, senki meg nem mondaná, hogy nincs benne padlizsán, és egyszerű elkészíteni. Mutatjuk a receptet!
Ha nem termett elég padlizsánod, de cukkinid rengeteg van, akkor készíthetsz zakuszkát; az íze éppen olyan, mintha az eredeti recept alapján készülté, és így legalább a rengeteg cukkinit is fel tudod dolgozni. Nemcsak egy-egy adag készülhet így reggelire vagy vacsorára, de el is teheted télire a cukkinis zakuszkát; és nem is kell a fazék mellett ácsorognod, hiszen ez az isteni krém a sütőben készül. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 2 kg cukkini
- 1 kg sárgarépa
- 1,5 kg kápia- vagy kaliforniai paprika
- 60 dkg paradicsom
- 80 dkg vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- frissen szedett borsikafű
- friss bazsalikom
- só, bors
- majoránna
- étolaj

Elkészítés:
- Tisztítsd, mosd meg a zöldségeket. A cukkinit hámozd meg, vágd kisebb kockákra, a paradicsomot darabold fel, a hagymát vágd apróra, a paprikákat szabadítsd meg a csumájuktól, és darabold fel őket.
- Önts egy kevés olajat egy mélyebb tepsibe, tedd bele a darabolt zöldségeket, szórd meg őket sóval, a fűszerekkel, tedd hozzájuk a meghámozott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket.
- Tedd a tepsit 180 fokos sütőbe, és 1 óra alatt süsd krémesre, puhára a zöldségeket.
- Ha kész a sütés, a zöldségeket tedd egy nagyobb fazékba, botmixerrel pürésítsd az egészet, és tedd a tűzhelyre. Pár percet forrald, majd szedd még forrón sterilizált befőttes üvegekbe. Az üvegeket zárd le, majd száraz dunsztban hagyd őket kihűlni.






