Ha rengeteg csemegekukoricád termett, és már nem bírjátok megenni, akkor tedd el télire! Boros Vali, a szabolcsi háziasszony erre is tud egy szuper trükköt...
Boros Valinak mindenre van egy ötlet a tarsolyában, nem véletlen, hogy több százezer háziasszony követi a Facebookon, hogy minél több trükköt eltanulhasson tőle. A házi kiflitől és kenyértől kezdve a tökéletes húslevesig mindenféle receptet megosztott már a követőivel, de a befőzéshez is remek trükköket ismer. Nem véletlen, hiszen Valika évek óta kísérletezget azzal, hogyan lehet minél többféle, saját maga által megtermelt zöldséget eltenni télire. A csemegekukoricára és az újkrumplira is van bevált receptje, mutatjuk!
Csírátlanítsd a befőttesüvegeket és a tetőket. Szabadítsd meg a kukoricacsöveket a csuhétól és a hajuktól, majd alaposan mosd meg és szemezd le őket.
A lefosztott szemeket tedd a befőttes üvegekbe, tegyél rájuk egy-egy kávéskanál jódmentes sót, majd öntsd fel ásványvízzel, és jól zárd le.
Egy nagyobb fazékban dunsztold ki őket, 100 fokon, 60 percig. Hagyd az üvegeket a vízben kihűlni, majd teheted is a kamrába.
Újkrumpli télire
Hozzávalók:
újkrumpli
ásványvíz
jódmentes só
Elkészítés:
Alaposan mosd meg a frissen szedett újkrumplit, hámozd meg, darabold fel. Tedd a krumplikat citromsavas vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
Tedd csírátlanított befőttesüvegekbe a darabolt krumplit úgy, hogy az üvegek majdnem tele legyenek, majd szórj rájuk egy teáskanál sót, öntsd fel ásványvízzel, és szorosan zárd le a fedőket.
Nedves dunsztban (fazékban) 100 Celsius fokon dunsztold 90 percig. Hagyd a vízben kihűlni az üvegeket.