5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Így lehet eltenni télire üvegben a kukoricát

Létrehozva2023. 07. 27. 14:00

Ha rengeteg csemegekukoricád termett, és már nem bírjátok megenni, akkor tedd el télire! Boros Vali, a szabolcsi háziasszony erre is tud egy szuper trükköt...

Boros Valinak mindenre van egy ötlet a tarsolyában, nem véletlen, hogy több százezer háziasszony követi a Facebookon, hogy minél több trükköt eltanulhasson tőle. A házi kiflitől és kenyértől kezdve a tökéletes húslevesig mindenféle receptet megosztott már a követőivel, de a befőzéshez is remek trükköket ismer. Nem véletlen, hiszen Valika évek óta kísérletezget azzal, hogyan lehet minél többféle, saját maga által megtermelt zöldséget eltenni télire. A csemegekukoricára és az újkrumplira is van bevált receptje, mutatjuk!

Canned,Sweet,Corn,In,Wooden,Background.,Selective,Focus
Friss, zsenge és édes marad egész télen. Fotó: Yulia Furman

Csemegekukorica télire

Fagyasztva nem az igazi, így őrzi meg legjobban az ízét (Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók:

  • 4-5 cső csemegekukorica
  • szénsavmentes ásványvíz
  • 3 dl-es befőttesüvegek

Elkészítés:

  • Csírátlanítsd a befőttesüvegeket és a tetőket. Szabadítsd meg a kukoricacsöveket a csuhétól és a hajuktól, majd alaposan mosd meg és szemezd le őket. 
  • A lefosztott szemeket tedd a befőttes üvegekbe, tegyél rájuk egy-egy kávéskanál jódmentes sót, majd öntsd fel ásványvízzel, és jól zárd le.
  • Egy nagyobb fazékban dunsztold ki őket, 100 fokon, 60 percig. Hagyd az üvegeket a vízben kihűlni, majd teheted is a kamrába.

Újkrumpli télire

A krumplit jóval hosszabb ideig kell dunsztolni (Fotó: Boros Valéria/Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók:

  • újkrumpli
  • ásványvíz
  • jódmentes só

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a frissen szedett újkrumplit, hámozd meg, darabold fel. Tedd a krumplikat citromsavas vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
  • Tedd csírátlanított befőttesüvegekbe a darabolt krumplit úgy, hogy az üvegek majdnem tele legyenek, majd szórj rájuk egy teáskanál sót, öntsd fel ásványvízzel, és szorosan zárd le a fedőket.
  • Nedves dunsztban (fazékban) 100 Celsius fokon dunsztold 90 percig. Hagyd a vízben kihűlni az üvegeket. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.