Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2023.07.27.

Így lehet eltenni télire üvegben a kukoricát

Ha rengeteg csemegekukoricád termett, és már nem bírjátok megenni, akkor tedd el télire! Boros Vali, a szabolcsi háziasszony erre is tud egy szuper trükköt...

Boros Valinak mindenre van egy ötlet a tarsolyában, nem véletlen, hogy több százezer háziasszony követi a Facebookon, hogy minél több trükköt eltanulhasson tőle. A házi kiflitől és kenyértől kezdve a tökéletes húslevesig mindenféle receptet megosztott már a követőivel, de a befőzéshez is remek trükköket ismer. Nem véletlen, hiszen Valika évek óta kísérletezget azzal, hogyan lehet minél többféle, saját maga által megtermelt zöldséget eltenni télire. A csemegekukoricára és az újkrumplira is van bevált receptje, mutatjuk!

Canned,Sweet,Corn,In,Wooden,Background.,Selective,Focus
Friss, zsenge és édes marad egész télen. Fotó: Yulia Furman

Csemegekukorica télire

Fagyasztva nem az igazi, így őrzi meg legjobban az ízét (Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók:

  • 4-5 cső csemegekukorica
  • szénsavmentes ásványvíz
  • 3 dl-es befőttesüvegek

Elkészítés:

  • Csírátlanítsd a befőttesüvegeket és a tetőket. Szabadítsd meg a kukoricacsöveket a csuhétól és a hajuktól, majd alaposan mosd meg és szemezd le őket. 
  • A lefosztott szemeket tedd a befőttes üvegekbe, tegyél rájuk egy-egy kávéskanál jódmentes sót, majd öntsd fel ásványvízzel, és jól zárd le.
  • Egy nagyobb fazékban dunsztold ki őket, 100 fokon, 60 percig. Hagyd az üvegeket a vízben kihűlni, majd teheted is a kamrába.

Újkrumpli télire

A krumplit jóval hosszabb ideig kell dunsztolni (Fotó: Boros Valéria/Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók:

  • újkrumpli
  • ásványvíz
  • jódmentes só

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a frissen szedett újkrumplit, hámozd meg, darabold fel. Tedd a krumplikat citromsavas vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
  • Tedd csírátlanított befőttesüvegekbe a darabolt krumplit úgy, hogy az üvegek majdnem tele legyenek, majd szórj rájuk egy teáskanál sót, öntsd fel ásványvízzel, és szorosan zárd le a fedőket.
  • Nedves dunsztban (fazékban) 100 Celsius fokon dunsztold 90 percig. Hagyd a vízben kihűlni az üvegeket. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek