Szintet ugrott a tejbegríz: Gáspár Bea csodás trükkje
Nagyon gyorsan elkészül Gáspár Bea tejbegríze és a végeredmény zseniális. Pedig épp csak egy kicsit változtatott a recepten, de nagyon betalált! Mutatjuk a trükköt!
Egy hétvégi reggeli az együtt töltött nyugalmas, békés és harmonikus időről is szól amikor finomakat eszünk. Készítsd el a következő alkalomra Gáspár Bea fantasztikus tejbegrízét. Fantasztikusan finom és krémes, valóságos csoda! Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
5 dl tej
10-12 dkg búzadara
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
kakaó
Így készítsd el:
Melegítsd fel a tejet a tejbegrízhez, de ne forrald fel. Folyamatos keverés mellett szórd bele a búzadarát. Amikor sűrűsödni kezd, vedd kisebbre a lángot, és lassú tűzön folyamatos keverés mellett főzd készre.
A kétféle cukrot csak akkor tedd bele, ha már elkészült, mert ha a cukorral együtt főzöd, hajlamos odakozmálni. Végül - és ez Gáspár Bea újítása - egy kevés vajjal keverd krémesre. Ha nagyon sűrűnek találod, akkor önthetsz bele még tejet, és keverd vele jól össze. Kakaóporral és / vagy fahéjjal hintsd meg és tálalhatod is.