Mindennél finomabb a medvehagymás pogácsa, mutatjuk a receptet
Ez a finomság igazi főnyeremény! Eljött a szezonja a medvehagymának, ideje megsütni belőle a friss pogácsát.
Megosztás
Itt a szezonja a medvehagymának, ha neked is sikerült már begyűjtened belőle az erdőből, készíts isteni pogácsát belőle. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor
50 dkg liszt
25 dkg margarinú
2 db tojássárgája
1 dl tejföl
só
1 csokor medvehagyma
1 db tojás a tetejére
Így készítsd el:
Az élesztőt langyos tejben cukorral futtasd fel. A lisztet a margarinnal morzsold el, add hozzá a felfuttatott élesztőt, majd a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Félkemény tésztává dolgozd össze, majd takard le konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percre.
Közben mosd meg a medvehagyma felét, jól csepegtesd le, a vastag szárakat válogasd ki, a többit vágd fel vékony csíkokra.
A tésztát nyújtsd ki, szórd rá a medvehagyma felét, és csavard fel ,mint egy tekercset. Nyújtófával kissé lapítsd el a felébe, majd egymásra hajtva újabb 20 percig pihentesd, keleszd.
Ismét nyújtsd ki a tésztát, és szórd meg a maradék medvehagymával. Ismételd meg az előző módszert és csavard fel, majd óvatosan ujjnyi vastagra nyújtsd. Rácsozd meg a tetejét és szaggass a tésztából pogácsákat.
Kend meg mindegyik tetejét a felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakd bele őket. Hagyd 10 percig pihenni.
175 fokos előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süsd meg. Készen is van a pogácsa!