Létrehozva: 2023.03.11.

Mindennél finomabb a medvehagymás pogácsa, mutatjuk a receptet

Ez a finomság igazi főnyeremény! Eljött a szezonja a medvehagymának, ideje megsütni belőle a friss pogácsát.

Itt a szezonja a medvehagymának, ha neked is sikerült már begyűjtened belőle az erdőből, készíts isteni  pogácsát belőle. Mutatjuk a receptet:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarinú
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db tojás a tetejére

Így készítsd el:

  1. Az élesztőt langyos tejben cukorral futtasd fel. A lisztet a margarinnal morzsold el, add hozzá a felfuttatott élesztőt, majd a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Félkemény tésztává dolgozd össze, majd takard le konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percre.
  2. Közben mosd meg a medvehagyma felét, jól csepegtesd le, a vastag szárakat válogasd ki, a többit vágd fel vékony csíkokra.
  3. A tésztát nyújtsd ki,  szórd rá a medvehagyma felét, és csavard fel ,mint egy tekercset. Nyújtófával kissé lapítsd el a felébe, majd egymásra hajtva újabb 20 percig pihentesd, keleszd.
  4. Ismét nyújtsd ki a tésztát, és szórd meg a maradék medvehagymával. Ismételd meg az előző módszert és csavard fel, majd óvatosan ujjnyi vastagra nyújtsd. Rácsozd meg a tetejét és szaggass a tésztából pogácsákat.
  5. Kend meg mindegyik tetejét a felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakd bele őket. Hagyd 10 percig pihenni.
  6. 175 fokos előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süsd meg. Készen is van a pogácsa!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek