
Ez a pogácsa a legjobb vendégváró húsvétra: Imádják a locsolók!
Ha szeretnéd az ünnepek alatt a vendégeidet egy gyors, könnyen elkészíthető, mégis különleges aprósággal megkínálni, akkor ne keress tovább, ez a pogácsa tökéletes lesz!
Még javában tart a medvehagyma-szezon, így ha tudsz begyűjtőkörútra indulni, vagy esetleg van otthon még jó pár friss levél, érdemes ezt a receptet kipróbálnod. Gyorsan kész van, isteni finom, így ha jönnek a locsolók, bátran megkínálhatod vele őket, biztos, hogy gyorsan el fog fogyni. Érdemes mindjárt két adagot is csinálni belőle, olyan kapós lesz. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 csapott ek cukor
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 csokor medvehagyma
- 1 tojás a kenéshez
- só
Elkészítés:
- Futtasd fel az élesztőt a langyos tejben, majd morzsold el a lisztet a margarinnal. Add hozzá az élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Gyúrd félkeményre, majd letakarva pihentesd fél órán keresztül.
- Alaposan mosd meg a medvehagymát, csepegtesd le, majd vágd vékony csíkokra.
- Nyújtsd ki a tésztát, szórd rá a medvehagyma felét, és csavard fel az egészet. Lapítsd el nyújtófával, hajtsd össze, majd húsz percig pihentesd a tésztát. Ha letelt az idő, nyújtsd ki, szórd meg a maradék medvehagymával, majd újra csavard fel, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Rácsozd meg a tészta tetejét, majd szaggasd ki a pogácsákat.
- Verd fel a tojást, kend meg vele a pogácsákat, majd pihentesd őket tíz percet. Ezután sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percet.






