Létrehozva: 2023.04.10.

Ez a pogácsa a legjobb vendégváró húsvétra: Imádják a locsolók!

Ha szeretnéd az ünnepek alatt a vendégeidet egy gyors, könnyen elkészíthető, mégis különleges aprósággal megkínálni, akkor ne keress tovább, ez a pogácsa tökéletes lesz!

Még javában tart a medvehagyma-szezon, így ha tudsz begyűjtőkörútra indulni, vagy esetleg van otthon még jó pár friss levél, érdemes ezt a receptet kipróbálnod. Gyorsan kész van, isteni finom, így ha jönnek a locsolók, bátran megkínálhatod vele őket, biztos, hogy gyorsan el fog fogyni. Érdemes mindjárt két adagot is csinálni belőle, olyan kapós lesz. Mutatjuk a receptet!

Mutatós és isteni finom a húsvéti medvehagymás pogácsa. Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 csapott ek cukor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • Futtasd fel az élesztőt a langyos tejben, majd morzsold el a lisztet a margarinnal. Add hozzá az élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Gyúrd félkeményre, majd letakarva pihentesd fél órán keresztül.
  • Alaposan mosd meg a medvehagymát, csepegtesd le, majd vágd vékony csíkokra. 
  • Nyújtsd ki a tésztát, szórd rá a medvehagyma felét, és csavard fel az egészet. Lapítsd el nyújtófával, hajtsd össze, majd húsz percig pihentesd a tésztát. Ha letelt az idő, nyújtsd ki, szórd meg a maradék medvehagymával, majd újra csavard fel, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Rácsozd meg a tészta tetejét, majd szaggasd ki a pogácsákat. 
  • Verd fel a tojást, kend meg vele a pogácsákat, majd pihentesd őket tíz percet. Ezután sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek