RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen, mi kerül a húsvéti kalácsba

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 04. 03. 17:00

Ezt a fantasztikus receptet neked is ismerned kell!

Isteni finom az idei év húsvéti kedvence, a medvehagymás fonott kalács. Térj el kicsit a megszokott recepttől, tegyél új ízeket az ünnepi asztalra! Mutatjuk a receptet.

 

Medvehagymás fonott kalács

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 8 g cukor
  • 1 mk teljes kiőrlésű liszt
  • 2,5 g élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dkg só
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 1 csok medvehagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • olaj
  • 3 dkg szezámmag

Így készítsd el:

  1. Keverd el a tejben a cukrot, és 1 tk teljes kiőrlésű liszttel szórd meg a tetejét, és kb. 10 perc alatt futtasd fel az élesztőt benne. Ha repedezik a teteje, akkor már megfelelő.
  2. Szitáld egy tálba a finomlisztet, a teljes kiőrlésű lisztet add hozzá, üss bele egy tojást, tedd bele a sót, és lassan dagaszd össze.
  3. Add hozzá az összeállt tésztához a zsírt, majd ezzel is dagaszd simára. Add hozzá az apróra vágott medvehagymát és a parmezánt, és gyúrd bele a tésztába.
  4. Egy kiolajozott tálba helyezd bele a kész tésztát, és huzatmentes helyen, letakarva pihentesd nagyjából 3/4 órán keresztül. Ha lágynak tűnik a tészta, az normális a teljes kiőrlésű búza be fogja szívni a nedvességet.
  5. Szedd szét a tésztát 12 darabra és gömbölyítsd ki, majd 15 percig letakarva ismét pihentesd. 
  6. Sodorj belőle 25 cm-es rudakat, majd font össze hatos fonással. Tojással kend le a kalács tetejét, hintsd meg szezámmaggal, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd bele. 
  7. 195 C fokra előmelegített sütőben 35-40 percig süsd készre.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.