Létrehozva: 2023.04.03.

Hihetetlen, mi kerül a húsvéti kalácsba

Ezt a fantasztikus receptet neked is ismerned kell!

Szerző Sors Edina

Isteni finom az idei év húsvéti kedvence, a medvehagymás fonott kalács. Térj el kicsit a megszokott recepttől, tegyél új ízeket az ünnepi asztalra! Mutatjuk a receptet.

 

Medvehagymás fonott kalács

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 8 g cukor
  • 1 mk teljes kiőrlésű liszt
  • 2,5 g élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dkg só
  • 5 dkg mangalica zsír
  • 1 csok medvehagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • olaj
  • 3 dkg szezámmag

Így készítsd el:

  1. Keverd el a tejben a cukrot, és 1 tk teljes kiőrlésű liszttel szórd meg a tetejét, és kb. 10 perc alatt futtasd fel az élesztőt benne. Ha repedezik a teteje, akkor már megfelelő.
  2. Szitáld egy tálba a finomlisztet, a teljes kiőrlésű lisztet add hozzá, üss bele egy tojást, tedd bele a sót, és lassan dagaszd össze.
  3. Add hozzá az összeállt tésztához a zsírt, majd ezzel is dagaszd simára. Add hozzá az apróra vágott medvehagymát és a parmezánt, és gyúrd bele a tésztába.
  4. Egy kiolajozott tálba helyezd bele a kész tésztát, és huzatmentes helyen, letakarva pihentesd nagyjából 3/4 órán keresztül. Ha lágynak tűnik a tészta, az normális a teljes kiőrlésű búza be fogja szívni a nedvességet.
  5. Szedd szét a tésztát 12 darabra és gömbölyítsd ki, majd 15 percig letakarva ismét pihentesd. 
  6. Sodorj belőle 25 cm-es rudakat, majd font össze hatos fonással. Tojással kend le a kalács tetejét, hintsd meg szezámmaggal, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd bele. 
  7. 195 C fokra előmelegített sütőben 35-40 percig süsd készre.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek