RETRO RÁDIÓ

3 olcsó húsvéti leves, amit gyorsan elkészíthetsz

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 04. 03. 11:00

Összegyűjtöttünk három egyszerű és gyors húsvéti levest, könnyedén tálalhatod az ünnepek alatt. Mutatjuk a recepteket.

1. Salátaleves

Fotó: mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • 1 szelet húsos szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek  20%-os ecet
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor

Így készítsd el:

  1. Vágd apróra a fokhagymát, a salátát cafatokra kell tépni, a szalonnát kockázd fel.
  2. Nagy fazékban hevíts olajat, és tedd bele a szalonnát. Félig aprítsd meg, majd add hozzá a fokhagymát is. A kettőt együtt tovább pirítsd, majd mielőtt megpirulna a fokhagyma, húzd félre a fazekat a tűzről.
  3. Tedd rá a salátacafatokat, sózd és jól keverd meg az egészet. Tedd vissza a tűzre és addig dinszteld, amíg összeesik a saláta, közben néha kevergesd. Amikor összeesett, engedd fel vízzel és kb. 40 percen keresztül főzd egy kissé félrehúzott fedő alatt.
  4. Miközben fő a saláta, készítsd el a tejfölös ízesítést. Egy kis tálba tejfölt, cukrot és tojás sárgáját keverj össze. A levesből merj hozzá 1-2 merőkanálnyi levet és hagyd hűlni, majd amikor már eléggé lehűlt keverd össze.
  5.  A megfőtt levesről vedd le a fedőt, majd az edényt hideg vízzel félig engedett mosogatóba tedd bele és hűtsd le. 
  6. Ha lehűlt a leves, öntsd bele a felhígított tejfölös alapot és jól keverd el. Önts bele 2 ek ecetet. Ízlés szerint még adj hozzá sót.

Jó étvágyat!

2. Sonkaleves

Fotó: mindmegette

Hozzávalók:

  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zsálya
  • 10 dkg sonka
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 0,5 l húsleves
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín

Így készítsd el:

  1. A zöldfűszereket mosd meg és vágd fel apróra. Valamint a főtt sonkát is kockázd fel.
  2. A vajat olvaszd fel, pirítsd meg rajta a lisztet. Öntsd fel tejjel, a húslevessel és a borral, majd forrald fel. 
  3. A tejszínnel, sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítsd. A zöldfűszereket keverd a levesbe, de már ne forrald tovább. Csészékbe szedheted a levest és szórd meg a sonkakockákkal. Vajas pirítóssal kínálhatod.

Jó étvágyat!

3. Köménymagos tojásleves

Fotó: mindmegette

Hozzávalók:

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 6 db tojás
  • 1 ek ecet

Így készítsd el:

  1. Egy lábasban hevíts olajat, és párold meg benne az apróra vágott hagymát. Amint üveges, húzd le a tűzről, és szórd rá a pirospaprikát és a köménymagot. Add hozzá a babérlevelet és reszeld rá a fokhagymát, sózd, borsozd. Öntsd fel 1 liter hideg vízzel és forrald fel.
  2. Vedd lejjebb a lángot, és folytonos keverés mellett 2 db felvert tojást csurgass bele, majd óvatosan üsd bele a maradék tojást. Ekkor már ne keverd, különben nem maradnak a tojások egyben. 5-6 percig főzd, végül a tűzről levéve csorgasd bele az ecetet.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.