RETRO RÁDIÓ

Tátva marad a szád: a porlevesek után itt a porsör

Piréz
Szerző
Piréz
Létrehozva2023. 03. 31. 05:30

Eleinte alkoholmentes változatban ígérik, később jön az alkoholos.

Kedvenc habos italunk nemsokára olyan egyszerűen is elkészíthető lesz, mint egy kínai leves: beleszórsz egy kis port a korsóba, mehet rá a víz, egy keverés, és kész is a sör. Egy német kolostor főzdéje rukkolt elő a világ első instant sörporával.

Fotó: Philipp Guelland / MTI

A Klosterbrauerei Neuzelle azt állítja, hogy az így előállított nedű ugyanolyan ízű, mint a csapolt változata. A fő motivációjuk az újítással az volt, hogy azzal hatalmas megtakarítást érhetnek el a szállításban, mivel a por a valódi ital súlyának alig 10 százaléka. De az előállítók szerint van esély a hagyományos sörfőzési technikák mellőzésére is, és a folyamatot egyszerűsítve ugyancsak minimalizálható a nyersanyag-, munkaerő- és az energiafelhasználás.

Tudjuk, hogy a klasszikus pilseni kedvelői és a kézműves sörök rajongói, különösen Németországban, eleinte szkeptikusak lesznek a termékünkkel szemben

- árulta el Stefan Fritsche ügyvezető, hozzátéve, hogy a cég emiatt első körben Ázsiát és Afrikát célozza meg. Ebben persze nyilván annak is szerepe van, hogy az ilyen távoli piacokra való eljuttatáson lehet a legtöbbet spórolni a jóval kisebb tömegű áruval. 

A port először egy alkoholmentes sörből készítették el, és várhatóan már idén piacra dobják, de ha a fogyasztók megkedvelik, az alkoholos változatot is kifejlesztik

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.