tóth gabi
Parázs vita alakult ki egy internetes fórumon. Az egyik tábor szerint alapvető hozzávaló, a másik szerint teljesen felesleges a sütőpor a piskótába, hiszen az állaga, magassága nem ezen fog múlni...
Ez a klasszikus sütemény mindig elfogy, hiszen a tészta könnyű, isteni finom, és nagyon változatosan el tudod készíteni, kezdve a krémmel töltött változatokkal, egészen a gyümölcsökkel megszórt, legegyszerűbb receptekig. Mégis sok kezdő szakács tart az elkészítésétől, hiszen amilyen egyszerűnek tűnik, olyan könnyű elrontani. Akkor az igazi ugyanis, ha habkönnyű, magas, és nem szárad ki másnap sem. A legtöbb recept sütőporral ajánlja az elkészítését, de még így is lehetnek vele bakik; egy internetes fórumon azonban egy háziasszony olyan receptet osztott meg, ami nem tartalmazza ezt az összetevőt – és lett is belőle nagy vita. Hogyne, hiszen nagyon sokan úgy gondolják, a sütőpor a piskótába alapkellék, ha nincs benne, lapos lesz és ehetetlen. Azonban jócskán akadtak, akik azt állították: egyáltalán nem szükséges, olyannyira, hogy a cukrászok se tesznek bele, és nagyanyáink idejében sem került sütőpor a piskótába. A tészta állaga ugyanis inkább azon múlik, hogy friss-e a tojás, amivel készíted. Emellett a piskóta akkor is összeeshet, ha túl keményre vered a tojáshabot, ha porcukrot használsz kristálycukor helyett, vagy nem szitálod át a lisztet. A másik szarvashiba pedig, ha korán nyitod ki a sütőajtót. Mutatunk egy sütőpormentes piskótareceptet, ami a fenti alapszabályok betartásával tökéletes lesz!
Piskóta sütőpor nélkül
Hozzávalók:
Elkészítés: