
Eszméletlen fakanál-trükk: ettől lesz szupermagas a piskóta
Gyorsan kész van, isteni finom; mégis sokan félnek elkészíteni. Nem is csoda, hiszen amennyire egyszerűnek tűnik, annyira könnyű elrontani a piskótát. Ezzel a régi trükkel azonban tökéletes lesz!
Mindenki imádja ezt a hagyományos süteményt, és nem véletlenül: puha, finom, és a végtelenségig variálható, hiszen lehet gyümölcsös, kakaós, vagy pudingos krémmel töltött. A tökéletes piskóta elkészítése azonban nem is olyan egyszerű, hiszen sokszor hiába tartunk be minden aranyszabályt, mégis összeesik, lapos lesz, másnapra kiszárad a tészta. Számít, hogy pontosan mérjük ki az alapanyagokat, de ugyanilyen fontos az is, hogyan kevered ki a tésztát. Ma már szinte mindenki robotgéppel vagy gépi habverővel dolgozza össze, pedig ez nagy hiba: helyette válassz inkább egy fakanalat!

Ugyanis, hiába a tökéletes recept, a jól eltalált arányok, ha a kézi mixer túlhabosítja a tésztát. A gyors fordulatszámú keverés miatt a tojás levegős lesz, sütés közben felemelkedik, majd össze is zuttyan. Ezért inkább fogj egy fakanalat, és azzal, a lehető legóvatosabban keverd össze a tésztát. Mutatjuk a pontos receptet!
Szupermagas piskóta recept
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dl étolaj
- 2,5 dl natúr joghurt
- 1,5 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverd össze a porcukrot és a tojást, add hozzá a joghurtot és az olajat, majd adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal vagy spatulával óvatosan keverd össze a tésztát úgy, hogy homogén állaga legyen.
- Zsírozd vagy vajazd ki a tepsit, hintsd meg egy kevés liszttel, majd öntsd bele a tésztát. Szórd meg a tetejét gyümölccsel: ez lehet apró kockákra vágott mandarin, vagy fagyasztott meggy, barack.
- 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára.






