kulcsár edina
Mindenki ismeri és szereti, és karácsonyra szinte kötelező elkészíteni. Ahhoz, hogy napokig puha maradjon a piskóta, mindössze egyetlen hozzávalóra van szükség; mutatjuk a titkot!
Látszólag pofonegyszerű elkészíteni, a puha piskóta azonban van, hogy feladja a leckét még a leggyakorlottabb szakácsnak is. Hamarosan itt a karácsony, és rengetegen előre készülnek, vagyis jó pár nappal az ünnepek előtt elkészítik a süteményeket, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen végezni mindennel. A piskóta legtöbbször nem bírja ki a több napos tárolást; kiszárad a tésztája, veszít a rugalmasságából és kevésbé lesz finom. Ezzel a trükkel azonban nem lehetetlen a puha piskóta karácsonyra.
A klasszikus recept szerint ehhez az egyszerű süteményhez mindössze tojás, cukor és liszt kell; van, aki a sütőporon kívül szódabikarbónával is rásegít, hogy laza legyen a tészta, de ahhoz, hogy hosszú ideig puha maradjon, önmagában ez nem elegendő. A puha piskóta titka ugyanis nem más, mint a vaj; mutatjuk, hogyan és mikor kell hozzátenni!
Hozzávalók:
Elkészítés: