Létrehozva: 2023.03.04.

Nagyanyáink habkönnyű joghurtos piskótája, ez az ősi titok

Pihe-puha a tésztája, könnyű, és isteni finom. A joghurtos piskóta receptje egyszerű, de ahhoz, hogy tökéletes legyen, érdemes bevetni ezt a réges-régi praktikát. Mutatjuk a trükköt!

Magas, laza, könnyű és nem áztatják el a gyümölcsök. Mindenki tudja, milyen kell legyen a tökéletes piskóta, de megvalósítani nem is olyan egyszerű! Ez a joghurtos piskóta azonban mindenki kedvence lesz, hiszen nem csupán megenni, elkészíteni is élmény. Nagyanyáink idejében még sokkal kevesebb konyhai eszköz állt rendelkezésre, de talán éppen emiatt tudtak olyan praktikákat, melyek ma is jól jönnek a konyhában. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a piskóta, rengeteg múlik az alapanyagok minőségén, és a keverésen is: például nem jó robotgéppel kavarni, mert így könnyen összeesik a tészta. A múltban sütőpapír sem volt; érdemes most is félretenni, ha piskótát készítesz. Egyszerűen csak kend ki zsírral vagy vajjal, margarinnal a tepsit, hogy ne ragadjon oda. Mutatjuk a tökéletes joghurtos piskóta receptjét!

Fresh,Sponge,Cake.,Chiffon,Biscuit
Gyorsan elkészül, isteni finom és könnyű a joghurtos piskóta. Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 bögre natúr joghurt
  • 3 bögre finomliszt
  • 2 bögre cukor
  • fél bögre olaj
  • 1 csom sütőpor
  • 3 db tojás

Elkészítés: 

  • Válaszd ketté a tojásokat, a sárgájukat keverd ki cukorral, majd add hozzá az olajat és a joghurtot. 
  • A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan add hozzá a keverékhez.
  • Forgasd bele az egészbe a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Óvatosan dolgozz, mikor összeállítod a tésztát, hogy minél légiesebb maradjon.
  • Vajazz és lisztezz ki egy mély tepsid, majd öntsd bele a tésztát. Tehetsz a tetejére gyümölcsöket: fagyasztott vagy konzerv meggyet, őszibarackot, de akár narancsot vagy banánt is.
  • Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra; ha már forró, tedd be a tésztát, és 20 perc alatt süsd aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, hogy jó-e már. Fontos, hogy sütés közben az első 10-15 percben ne nyitogasd a sütőt, mert összeeshet a tészta!


 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek