tóth gabi
Pihe-puha a tésztája, könnyű, és isteni finom. A joghurtos piskóta receptje egyszerű, de ahhoz, hogy tökéletes legyen, érdemes bevetni ezt a réges-régi praktikát. Mutatjuk a trükköt!
Magas, laza, könnyű és nem áztatják el a gyümölcsök. Mindenki tudja, milyen kell legyen a tökéletes piskóta, de megvalósítani nem is olyan egyszerű! Ez a joghurtos piskóta azonban mindenki kedvence lesz, hiszen nem csupán megenni, elkészíteni is élmény. Nagyanyáink idejében még sokkal kevesebb konyhai eszköz állt rendelkezésre, de talán éppen emiatt tudtak olyan praktikákat, melyek ma is jól jönnek a konyhában. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a piskóta, rengeteg múlik az alapanyagok minőségén, és a keverésen is: például nem jó robotgéppel kavarni, mert így könnyen összeesik a tészta. A múltban sütőpapír sem volt; érdemes most is félretenni, ha piskótát készítesz. Egyszerűen csak kend ki zsírral vagy vajjal, margarinnal a tepsit, hogy ne ragadjon oda. Mutatjuk a tökéletes joghurtos piskóta receptjét!
Hozzávalók:
Elkészítés: