RETRO RÁDIÓ

Olcsó fasírt, ami ráadásul pokoli egészséges

Létrehozva2023. 01. 16. 11:00

Mennyei íze van, villámgyorsan elkészül, és fillérekből megvannak a hozzávalók. A káposztafasírt után még a húsimádók is megnyalják a tíz ujjukat! Mutatjuk a legjobb receptet.

A káposzta tele van vitaminokkal, rostokkal, segíti az emésztést, és tisztítja a bélrendszert. A káposztafasírt pedig isteni finom, változatosan elkészíthető, hiszen úgy fűszerezed, ahogy akarod. Emellett ez a gyors ebéd még olcsó is, hiszen mindössze egy kisebb fej káposztából egy négytagú család jóllakhat. Az elkészítése egyszerű, kezdő szakácsok is bátran belevághatnak. Mutatjuk az isteni káposztafasírt receptjét!

A káposztafasírt mindenki kedvence lesz!
A káposztafasírt kiadós és olcsó étel. Fotó: Kiian Oksana / Shutterstock

Káposztafasírt recept

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 60-70 dkg)
  • 2 tojás
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • só, bors, kapor

Elkészítés:

  • Gyaluld le a káposztát, vagy vágd fel hosszú, vékony csíkokra, és sós vízben főzd tíz percig. Leszűrés után hagyd teljesen kihűlni.
  • Dinszteld meg kevés olajon a hagymát, és ha kihűlt, keverd össze egy nagyobb tálban a káposztával. Add hozzá a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozd össze, hogy homogén masszát kapj.
  • Vizes kézzel formázz a káposztás masszából golyókat, és süsd ki őket bőséges forró olajban. Csepegtesd le őket, majd melegen tálald: köretnek burgonyát vagy rizst is kínálhatsz mellé, és érdemes mártogatóst is készíteni hozzá.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.