Létrehozva: 2023.01.16.

Olcsó fasírt, ami ráadásul pokoli egészséges

Mennyei íze van, villámgyorsan elkészül, és fillérekből megvannak a hozzávalók. A káposztafasírt után még a húsimádók is megnyalják a tíz ujjukat! Mutatjuk a legjobb receptet.

A káposzta tele van vitaminokkal, rostokkal, segíti az emésztést, és tisztítja a bélrendszert. A káposztafasírt pedig isteni finom, változatosan elkészíthető, hiszen úgy fűszerezed, ahogy akarod. Emellett ez a gyors ebéd még olcsó is, hiszen mindössze egy kisebb fej káposztából egy négytagú család jóllakhat. Az elkészítése egyszerű, kezdő szakácsok is bátran belevághatnak. Mutatjuk az isteni káposztafasírt receptjét!

A káposztafasírt mindenki kedvence lesz!
A káposztafasírt kiadós és olcsó étel. Fotó: Kiian Oksana / Shutterstock

Káposztafasírt recept

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 60-70 dkg)
  • 2 tojás
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • só, bors, kapor

Elkészítés:

  • Gyaluld le a káposztát, vagy vágd fel hosszú, vékony csíkokra, és sós vízben főzd tíz percig. Leszűrés után hagyd teljesen kihűlni.
  • Dinszteld meg kevés olajon a hagymát, és ha kihűlt, keverd össze egy nagyobb tálban a káposztával. Add hozzá a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozd össze, hogy homogén masszát kapj.
  • Vizes kézzel formázz a káposztás masszából golyókat, és süsd ki őket bőséges forró olajban. Csepegtesd le őket, majd melegen tálald: köretnek burgonyát vagy rizst is kínálhatsz mellé, és érdemes mártogatóst is készíteni hozzá.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek