
Olcsó fasírt, ami ráadásul pokoli egészséges
Mennyei íze van, villámgyorsan elkészül, és fillérekből megvannak a hozzávalók. A káposztafasírt után még a húsimádók is megnyalják a tíz ujjukat! Mutatjuk a legjobb receptet.
A káposzta tele van vitaminokkal, rostokkal, segíti az emésztést, és tisztítja a bélrendszert. A káposztafasírt pedig isteni finom, változatosan elkészíthető, hiszen úgy fűszerezed, ahogy akarod. Emellett ez a gyors ebéd még olcsó is, hiszen mindössze egy kisebb fej káposztából egy négytagú család jóllakhat. Az elkészítése egyszerű, kezdő szakácsok is bátran belevághatnak. Mutatjuk az isteni káposztafasírt receptjét!

Káposztafasírt recept
Hozzávalók
- 1 kisebb fej káposzta (kb. 60-70 dkg)
- 2 tojás
- 2 kisebb fej hagyma
- 6 ek zsemlemorzsa
- só, bors, kapor
Elkészítés:
- Gyaluld le a káposztát, vagy vágd fel hosszú, vékony csíkokra, és sós vízben főzd tíz percig. Leszűrés után hagyd teljesen kihűlni.
- Dinszteld meg kevés olajon a hagymát, és ha kihűlt, keverd össze egy nagyobb tálban a káposztával. Add hozzá a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozd össze, hogy homogén masszát kapj.
- Vizes kézzel formázz a káposztás masszából golyókat, és süsd ki őket bőséges forró olajban. Csepegtesd le őket, majd melegen tálald: köretnek burgonyát vagy rizst is kínálhatsz mellé, és érdemes mártogatóst is készíteni hozzá.






