RETRO RÁDIÓ

Ez a tojásos nokedli titka: ezt a trükköt ismerned kell

Létrehozva2023. 01. 23. 11:00

Ez a klasszikus magyar étel olcsó és isteni finom, ezért érdemes gyakran elkészíteni. Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de egy apró trükkel sokkal finomabb lesz.

Szinte mindenki szereti a nokedlit, nélküle elképzelhetetlen egy jóféle pörkölt, de önmagában is megállja a helyét – a tojásos nokedli salátával vagy kovászos uborkával tökéletes főétel. Emellett rendkívül olcsó is ez a fogás, hiszen csak pár hozzávaló szükséges az elkészítéséhez. Egy-két apróságtól azonban még finomabb lehet; mutatjuk a receptet!

Vegetarian,Austrian,Popular,Dish,Egg,Dumplings,With,Salad.,"eiernockerl".
Olcsó, gyorsan elkészül és isteni finom. Fotó: Nagy Julia / Shutterstock

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 6 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek tejszín
  • só, bors

Elkészítés: 

Keverd el a 3 tojást a tejjel és egy kevés sóval, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és keverd egységes állagúra.

Tegyél fel vizet forrni, adj hozzá sót, majd ha felforrt, szaggasd bele a nokedlit. Ha feljönnek a víz tetejére, már szedheted is ki szűrőkanállal. A nokedlikat öblítsd le hideg víz alatt, majd csepegtesd le, és forgasd össze az olajjal; így nem fognak összeragadni.

A 6 db tojást verd fel a tejszínnel, egy csipet sóval és egy kevés borssal. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a nokedlit. Forgasd át, majd öntsd rá a felvert tojást. Lazán kevergesd, inkább rázogasd, és addig süsd, míg a tojás meg nem szilárdul. 

Frissen tálald salátával vagy savanyúsággal.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.