Létrehozva: 2023.01.23.

Ez a tojásos nokedli titka: ezt a trükköt ismerned kell

Ez a klasszikus magyar étel olcsó és isteni finom, ezért érdemes gyakran elkészíteni. Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de egy apró trükkel sokkal finomabb lesz.

Szinte mindenki szereti a nokedlit, nélküle elképzelhetetlen egy jóféle pörkölt, de önmagában is megállja a helyét – a tojásos nokedli salátával vagy kovászos uborkával tökéletes főétel. Emellett rendkívül olcsó is ez a fogás, hiszen csak pár hozzávaló szükséges az elkészítéséhez. Egy-két apróságtól azonban még finomabb lehet; mutatjuk a receptet!

Vegetarian,Austrian,Popular,Dish,Egg,Dumplings,With,Salad.,"eiernockerl".
Olcsó, gyorsan elkészül és isteni finom. Fotó: Nagy Julia / Shutterstock

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 6 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek tejszín
  • só, bors

Elkészítés: 

Keverd el a 3 tojást a tejjel és egy kevés sóval, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és keverd egységes állagúra.

Tegyél fel vizet forrni, adj hozzá sót, majd ha felforrt, szaggasd bele a nokedlit. Ha feljönnek a víz tetejére, már szedheted is ki szűrőkanállal. A nokedlikat öblítsd le hideg víz alatt, majd csepegtesd le, és forgasd össze az olajjal; így nem fognak összeragadni.

A 6 db tojást verd fel a tejszínnel, egy csipet sóval és egy kevés borssal. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a nokedlit. Forgasd át, majd öntsd rá a felvert tojást. Lazán kevergesd, inkább rázogasd, és addig süsd, míg a tojás meg nem szilárdul. 

Frissen tálald salátával vagy savanyúsággal.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek