tóth gabi
Ez a klasszikus magyar étel olcsó és isteni finom, ezért érdemes gyakran elkészíteni. Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de egy apró trükkel sokkal finomabb lesz.
Szinte mindenki szereti a nokedlit, nélküle elképzelhetetlen egy jóféle pörkölt, de önmagában is megállja a helyét – a tojásos nokedli salátával vagy kovászos uborkával tökéletes főétel. Emellett rendkívül olcsó is ez a fogás, hiszen csak pár hozzávaló szükséges az elkészítéséhez. Egy-két apróságtól azonban még finomabb lehet; mutatjuk a receptet!
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverd el a 3 tojást a tejjel és egy kevés sóval, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és keverd egységes állagúra.
Tegyél fel vizet forrni, adj hozzá sót, majd ha felforrt, szaggasd bele a nokedlit. Ha feljönnek a víz tetejére, már szedheted is ki szűrőkanállal. A nokedlikat öblítsd le hideg víz alatt, majd csepegtesd le, és forgasd össze az olajjal; így nem fognak összeragadni.
A 6 db tojást verd fel a tejszínnel, egy csipet sóval és egy kevés borssal. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a nokedlit. Forgasd át, majd öntsd rá a felvert tojást. Lazán kevergesd, inkább rázogasd, és addig süsd, míg a tojás meg nem szilárdul.
Frissen tálald salátával vagy savanyúsággal.