kulcsár edina
A magyar konyha jellegzetes étele a nokedli, amit a legtöbben imádunk. Elkészíteni nem ördöngösség, de azért könnyû elrontani. Boros Vali, a háziasszonyok gyöngye megmutatta a saját módszerét.
A magyar konyha alapétele a galuska. Sokan sokféleképpen készítik. A jó nokedli titkait mutatjuk meg most, több háziasszony ötletét felhasználva.
A tökéletes galuska - Szabó Vali receptje
Hozzávalók:
1. Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.
2. Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.
Nézzünk a házi praktikákat:
1. A szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)
2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)
3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)
4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)
5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
6. Használj réteslisztet. ( Boros Valéria)
7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)
8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)
9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)
10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát. ( Balogh Ágnes, Laczkó Emi)