RETRO RÁDIÓ

Soha többé nem rontod el a nokedlit: Íme, a magyar háziasszonyok 10 titka!

Soha többé nem rontod el a nokedlit: Íme, a magyar háziasszonyok 10 titka!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 01. 22. 12:00

A magyar konyha jellegzetes étele a nokedli, amit a legtöbben imádunk. Elkészíteni nem ördöngösség, de azért könnyû elrontani. Boros Vali, a háziasszonyok gyöngye megmutatta a saját módszerét.

A magyar konyha alapétele a galuska. Sokan sokféleképpen készítik. A jó nokedli titkait mutatjuk meg most, több háziasszony ötletét felhasználva.

A tökéletes galuska - Szabó Vali receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 4 tojás
  • kevés víz
  • 1. Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.

    2. Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.

    Nézzünk a házi praktikákat:

    1. A  szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)

    2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)

    3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)

    4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)

    5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

    6. Használj réteslisztet. ( Boros Valéria)

    7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

    8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)

    9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)

    10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát. ( Balogh Ágnes, Laczkó Emi)

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.