Létrehozva: 2017.01.22.

Soha többé nem rontod el a nokedlit: Íme, a magyar háziasszonyok 10 titka!

A magyar konyha jellegzetes étele a nokedli, amit a legtöbben imádunk. Elkészíteni nem ördöngösség, de azért könnyû elrontani. Boros Vali, a háziasszonyok gyöngye megmutatta a saját módszerét.

Szerző Molnár Hédi

A magyar konyha alapétele a galuska. Sokan sokféleképpen készítik. A jó nokedli titkait mutatjuk meg most, több háziasszony ötletét felhasználva.

A tökéletes galuska - Szabó Vali receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 4 tojás
  • kevés víz
  • 1. Az összetevőkből készíts laza szerkezetű tésztát.

    2. Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a nokedlit, amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedd ki. Hideg vízzel öblítsd le, így szép pörgős galuskát kapsz.

    Nézzünk a házi praktikákat:

    1. A  szaggatót használat előtt öblítsd le hideg vízzel. (Szabó Vali)

    2. Szaggasd késsel, vágódeszkáról. (Szikora Éva)

    3. Érdemes legalább 1 kg lisztből készíteni, úgyis elfogy. (Turbucz Emília)

    4. Kevesebb lisztből, mindig frissen kell készíteni. (Boros Valéria)

    5. Olajozd be a szaggatót használat előtt. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

    6. Használj réteslisztet. ( Boros Valéria)

    7. Keverd fele-fel arányban a rétes-, illetve a finomlisztet. (Rátkainé Kukk Erzsébet)

    8. Sima liszthez keverj 1 evőkanál búzadarát. (Major Erzsébet)

    9. A kiszaggatott nokedlit kevés olajon keverd át, hogy ne ragadjon. (Szűcs Judit)

    10. Elég csak hideg vízzel leöblíteni és teflon serpenyőben átmelegíteni a kiszaggatott galuskát. ( Balogh Ágnes, Laczkó Emi)

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek