RETRO RÁDIÓ

A legjobb ötletek, hogy használd fel a karácsonyról megmaradt sütit

Létrehozva2022. 12. 29. 16:30

A legtöbben már a hátuk közepére se kívánják az ünnepi édességeket ilyenkor, de kár lenne kidobni őket. Szerencsére rengeteg mindent készíthetsz a karácsonyi maradék sütiből: könnyű, gyors és finom recepteket hoztunk!

Elmúlt a karácsony, vége a nagy vendégeskedéseknek, lakomáknak; és sok háztartásban rengeteg a maradék süti, amik bár finomak, ilyenkor már nem annyira kívánja az ünnepi ízeket az ember. Kidobni azonban mindenképpen hiba lenne őket, hiszen maradék sütiből némi leleményességgel rengeteg finomságot készíthetsz, méghozzá úgy, hogy teljesen megújulnak, így biztosan el fognak fogyni. Mutatunk néhány receptet, mi minden készülhet maradék sütiből!

A maradék sütiből szerencsére rengeteg minden készülhet.
Maradék sütiből isteni finomságokat készíthetsz az ünnepek után! Fotó: Magdalena Kucova / Shutterstock

Mézeskalácsból tiramisu

Tiramisu,Dessert,Among,Chcolate,Cookies.,Italian,Sweets
Senki nem mond majd nemet rá! Fotó: Agnes Kantaruk / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl kávé
  • kevés rum
  • 36 db apró mézeskalács

Elkészítés: 

  • Robotgéppel keverd el a mascarponét a tojások sárgájával és a porcukorral. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd laza mozdulatokkal keverd a mascarponéhoz.
  • Keverd össze a rumot és a kávét, öntsd egy mély edénybe, és mártsd bele a mézeskalácsokat. Figyelj, hogy ne ázzanak el!
  • Egy magas tál aljára tedd szorosan egymás mellé a kávés-rumos mézeskalácsok felét, kend rá a krém felét, majd terítsd be a mézeskalácsok másik felével. Ezután mehet rá a maradék krém. Egy éjszakára tedd az egészet a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral.

 

Rakott süti maradék bejgliből

Delicious,Cottage,Cheese,Casserole,,Poppy,Seeds,,Frozen,Berries.,Top,View,
A puding miatt könnyű és krémes ez az édesség. Fotó: Irina Rostokina / Shutterstock

Hozzávalók: 

  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • Reszelt narancshéj
  • 1,5 rúd mákos bejgli
  • 25 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  • Keverd el a tejjel a pudingport, reszeld bele a narancs héját, adj hozzá két evőkanál mákot.
  • Szeleteld fel a bejglit, és egy tűzálló tál alját rakd ki a felével. Kend meg a baracklekvár felével, szórd rá a darált mákot és a felaprított csokoládét. Mehet rá a következő réteg, vagyis a bejgli másik fele, a maradék lekvár, és végül a puding.
  • 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre. Fagyasztott gyümölcsökkel, vagy tejszínhabbal tálald.


Somlói maradék piskótából

Closeup,Of,The,Famous,Hungarian,Dessert,Called,Somlãi,Galuska.
Különleges ízét a sokféle, maradék piskóta adja. Fotó: Krisztian Tefner / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 1 csom. vaníliás pudingpor
  • 30 dkg maradék piskóta
  • 4 ek cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 marék mazsola
  • 20 ml rumaroma
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

  • Áztasd rumaromába a mazsolát. Darabold apróra a maradék piskótákat, tedd egy magas falú tálba. Szórj rá áztatott mazsolát és darált diót.
  • Főzd meg a pudingot, öntsd a diós-mazsolás piskótákra a tálban, majd nyomj a tetejére tejszínhabot.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.