Létrehozva: 2022.12.21.

Tökéletes csokimáz: Zsuzsi, a kőbányai tortáslány elárulta a receptet

Szinte mindenkinek van története, amiben a főszereplő az elrontott csokimáz. Különösen karácsony előtt bosszantó, ha nem sikerül fényesre, nem szilárdul meg vagy netán megreped.

Karácsonykor egyszerűen muszáj zserbót sütni, de a csokimáz készítése valahogy senkinek nem a kedvence: van, hogy nem hajlandó megdermedni, de ami ennél is bosszantóbb: ha megreped szeletelés közben. Ki máshoz is fordulhattunk volna csokimáz-ügyben, mint Zsuzsihoz, a kőbányai tortáslányhoz, akinek erre is van egy-két megoldás a tarsolyában?

Zsuzsi elárulta a tökéletes csokimáz titkát (Fotó: Markovics Gábor / Ripost)

Repedés ellen: elő az olajat!

Még akkor is megrepedhet a csokimáz, ha tortabevonóval, vagy olvasztott étcsokoládéval készíted; pedig az ember azt hinné, hogy az olvasztott csokival nem lehet mellélőni. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a kész süti tetején szétreped a csokimáz. „Ilyenkor érdemes egy-két evőkanál étolajjal felhígítani az olvasztott csokoládét: így felvágni és kenni is könnyebb lesz” – mondta Zsuzsi.

Jóféle csokimáz nélkül nem az igazi a zserbó! (Fotó: Pixabay)

Kakaóporral, margarinnal is lehet tökéletes

A kőbányai tortáslány a hagyományos, kakaóval készült változatra is adott egy receptet, így idén bátran belevághatsz a zserbókészítésbe, a csokimázzal tuti nem lesz problémád! Így készítsd:

Hozzávalók:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek víz
  • 8 dkg margarin
Woman,Making,Delicious,Chocolate,Cream,At,Wooden,Table,,Top,View
Bosszantó, ha összetörik szeletelés közben (Fotó: New Africa / Shutterstock)

Elkészítés:

  • Olvaszd össze lassú tűzön a hozzávalókat; folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Forrón öntsd a sütemény tetejére, egy spatulával egyengesd el rajta. Várd meg, míg kihűl, csak azután szeleteld a süteményt!


 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek