tóth gabi
Szinte mindenkinek van története, amiben a főszereplő az elrontott csokimáz. Különösen karácsony előtt bosszantó, ha nem sikerül fényesre, nem szilárdul meg vagy netán megreped.
Karácsonykor egyszerűen muszáj zserbót sütni, de a csokimáz készítése valahogy senkinek nem a kedvence: van, hogy nem hajlandó megdermedni, de ami ennél is bosszantóbb: ha megreped szeletelés közben. Ki máshoz is fordulhattunk volna csokimáz-ügyben, mint Zsuzsihoz, a kőbányai tortáslányhoz, akinek erre is van egy-két megoldás a tarsolyában?
Repedés ellen: elő az olajat!
Még akkor is megrepedhet a csokimáz, ha tortabevonóval, vagy olvasztott étcsokoládéval készíted; pedig az ember azt hinné, hogy az olvasztott csokival nem lehet mellélőni. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a kész süti tetején szétreped a csokimáz. „Ilyenkor érdemes egy-két evőkanál étolajjal felhígítani az olvasztott csokoládét: így felvágni és kenni is könnyebb lesz” – mondta Zsuzsi.
Kakaóporral, margarinnal is lehet tökéletes
A kőbányai tortáslány a hagyományos, kakaóval készült változatra is adott egy receptet, így idén bátran belevághatsz a zserbókészítésbe, a csokimázzal tuti nem lesz problémád! Így készítsd:
Hozzávalók:
Elkészítés: