Létrehozva: 2022.12.18.

Így készül a kandírozott narancskarika

Fantasztikusan néz ki, isteni illata van, és igencsak finom ez a csemege. A kandírozott narancskarika elkészítése nem bonyolult, és érdemes karácsonyra készülni egy (vagy több) adaggal. Mutatjuk a receptet!

Narancsillat nélkül nincs karácsonyi hangulat! De nem csak emiatt érdemes elkészíteni ezt a finomságot, hiszen a kandírozott narancskarika rengetegféleképpen felhasználható: teheted süteménybe, lehet ajándékba adni; de csokiba mártva, vagy csak úgy natúran pedig igazi rájárós csemege. Ahhoz, hogy elkészítsd, nem kell konyhaművésznek lenned, a kandírozott narancskarika kezdők szakácsoknak is jól szokott sikerülni. Mutatjuk a receptet!

A kandírozott narancskarika isteni ízével és illatával mindenkit meghódít.
A kandírozott narancskarika nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Fotó: Olena Ukhova / Shutterstock

Kandírozott narancskarika recept

Hozzávalók:

  • 2 db közepes narancs (lehetőleg bio)
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl víz
Orange,Slices,Sprinkled,With,Sugar,Lie,In,Layers,In,A
Egyszerűen nem lehet elrontani! Fotó: Botyev Volodymyr / Shutterstock

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a narancsokat, töröld őket jó szárazra. Héjastul vágd őket fél cm-es szeletekre.
  • Tedd fel egy lábasban a cukrot és a vizet, és várd meg, míg feloldódik a cukor. Ekkor mehetnek bele a narancsszeletek; főzd őket lassú tűzön kb. fél óráig, míg meg nem puhul a héjuk.
  • Tedd a narancsszeleteket egy rácsra, hagyd őket lecsepegni és kihűlni, majd szobahőmérsékleten szikkaszd meg őket 2-3 nap alatt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek