
Így készül a kandírozott narancskarika
Fantasztikusan néz ki, isteni illata van, és igencsak finom ez a csemege. A kandírozott narancskarika elkészítése nem bonyolult, és érdemes karácsonyra készülni egy (vagy több) adaggal. Mutatjuk a receptet!
Narancsillat nélkül nincs karácsonyi hangulat! De nem csak emiatt érdemes elkészíteni ezt a finomságot, hiszen a kandírozott narancskarika rengetegféleképpen felhasználható: teheted süteménybe, lehet ajándékba adni; de csokiba mártva, vagy csak úgy natúran pedig igazi rájárós csemege. Ahhoz, hogy elkészítsd, nem kell konyhaművésznek lenned, a kandírozott narancskarika kezdők szakácsoknak is jól szokott sikerülni. Mutatjuk a receptet!

Kandírozott narancskarika recept
Hozzávalók:
- 2 db közepes narancs (lehetőleg bio)
- 15 dkg cukor
- 2 dl víz

Elkészítés:
- Alaposan mosd meg a narancsokat, töröld őket jó szárazra. Héjastul vágd őket fél cm-es szeletekre.
- Tedd fel egy lábasban a cukrot és a vizet, és várd meg, míg feloldódik a cukor. Ekkor mehetnek bele a narancsszeletek; főzd őket lassú tűzön kb. fél óráig, míg meg nem puhul a héjuk.
- Tedd a narancsszeleteket egy rácsra, hagyd őket lecsepegni és kihűlni, majd szobahőmérsékleten szikkaszd meg őket 2-3 nap alatt.






