RETRO RÁDIÓ

Így készül a kandírozott narancskarika

Létrehozva2022. 12. 18. 15:00

Fantasztikusan néz ki, isteni illata van, és igencsak finom ez a csemege. A kandírozott narancskarika elkészítése nem bonyolult, és érdemes karácsonyra készülni egy (vagy több) adaggal. Mutatjuk a receptet!

Narancsillat nélkül nincs karácsonyi hangulat! De nem csak emiatt érdemes elkészíteni ezt a finomságot, hiszen a kandírozott narancskarika rengetegféleképpen felhasználható: teheted süteménybe, lehet ajándékba adni; de csokiba mártva, vagy csak úgy natúran pedig igazi rájárós csemege. Ahhoz, hogy elkészítsd, nem kell konyhaművésznek lenned, a kandírozott narancskarika kezdők szakácsoknak is jól szokott sikerülni. Mutatjuk a receptet!

A kandírozott narancskarika isteni ízével és illatával mindenkit meghódít.
A kandírozott narancskarika nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Fotó: Olena Ukhova / Shutterstock

Kandírozott narancskarika recept

Hozzávalók:

  • 2 db közepes narancs (lehetőleg bio)
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl víz
Orange,Slices,Sprinkled,With,Sugar,Lie,In,Layers,In,A
Egyszerűen nem lehet elrontani! Fotó: Botyev Volodymyr / Shutterstock

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a narancsokat, töröld őket jó szárazra. Héjastul vágd őket fél cm-es szeletekre.
  • Tedd fel egy lábasban a cukrot és a vizet, és várd meg, míg feloldódik a cukor. Ekkor mehetnek bele a narancsszeletek; főzd őket lassú tűzön kb. fél óráig, míg meg nem puhul a héjuk.
  • Tedd a narancsszeleteket egy rácsra, hagyd őket lecsepegni és kihűlni, majd szobahőmérsékleten szikkaszd meg őket 2-3 nap alatt.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.