Ez a három köret lesz a karácsony nagy kedvence, villámgyorsan elkészítheted
Közelednek az ünnepek, máris érdemes gondolkodni rajta, mi legyen a menü. Ha szeretnél valami újat kipróbálni, ezek a karácsonyi köretek tökéletesek lesznek, hiszen gyorsan kész vannak, és passzolnak a megszokott főételekhez.
Megosztás
A klasszikus ünnepi vacsorát sokkal különlegesebbé teszik ezek a karácsonyi köretek, hiszen mind külsejükben, mind ízükben is újdonságot csempésznek az ünnepi asztalra. Bónuszként hamar el is tudod őket készíteni, és a család is szeretni fogja az újításokat. Ezek a gyors karácsonyi köretek jól illenek a sült húsokhoz, legyen szó akár szárnyasról, akár sertéssültről.
Fűszeres sült cékla fokhagymával
Hozzávalók:
80 dkg cékla
4 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
2 ek méz
friss rozmaring ág
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Készítsd elő a céklát: mosd meg, szükség esetén hámozd meg, majd darabold fel. Locsold meg olívaolajjal, és tedd egy hőálló tálba. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, majd sózd, borsozd. Mehet rá a rozmaring is, majd alaposan keverd össze, és tedd be a sütőbe.
Lefedve, 200 Celsius fokon süsd egy órán át, közben egyszer-kétszer keverd meg. Ha megpuhult a cékla, csorgass rá mézet.
Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 db hagyma
5 dl tejföl
2 dl majonéz
1 dk mustár
1 mk cukor
0,5 citrom
só
Elkészítés:
Alaposan mosd meg a krumplit, majd héjában főzd puhára. Pucold meg, várd meg, míg kihűl, majd karikázd fel. Vágd fel a hagymát is.
Keverd össze a tejfölt és a majonézet, add hozzá a mustárt, a sót, kevés cukrot, őrölt borsot és a fél citrom levét. Tedd a szeletelt krumplit egy tálba, szórd rá a hagymát, majd forgasd össze a mártással.
Pár órát pihentesd a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.