Létrehozva: 2022.12.27.

A káposztafasírt mindent visz: isteni finom, egészséges és olcsó

A zöldségek királya nem más, mint a káposzta! Fogyasztása télen kihagyhatatlan. Készíts belőle fantasztikus fasírtot!

Szerző Sors Edina

A lilakáposzta a benne lévő C-vitamin miatt elképesztően egészséges. A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Segít erősíteni az immunrendszert és hozzájárul a szabadgyökök megfékezéséhez. Gyulladáscsökkentő, és elősegíti a fogyást is. Fehérjékben is gazdag, emellett tele van B1-,B2-,B6-,E-,K- és U -vitaminnal, és rengeteg magnéziumot és káliumot tartalmaz. Nem kérdés, hogy valóban az egyik legegészségesebb zöldségről van szó. Jótékony hatása télen igencsak fontos, így érdemes fasírtot készíteni belőle, hiszen fantasztikusan finom is.  Szilveszterre is elkészítheted. Jó vendégváró falatkának is, mutatjuk a receptet!

Káposztafasírt:

 

Fotó: Ripost

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 1 kg lilakáposzta (kb. 1/2 fej)
  • 1 tojás
  • 1 ek mustár
  • 1 mk őrölt kömény
  • 10 dkg szénhidrát-csökkentett morzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

 

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a káposztát, vagy zöldségaprítóban darabold nagyon picire.
  2. A káposztamorzsalékot sózd be és hagyd állni 1 órán keresztül. Utána nyomkodd ki a káposztából a nedvességet, add hozzá a tojást és fűszerezd be.
Fotó: Ripost

3. A végén tedd bele a zsemlemorzsa 2/3-át, dolgozd össze az egészet. Ismét hagyd állni, hogy a morzsa megszívja magát a magát a nedvességgel - így tömörödik a massza.

4. Gyúrj apró fasírtgolyókat a káposztás masszából, majd forgasd meg őket a maradék morzsában.

Fotó: Markovics Gabor / Ripost

5. Forró olajban süsd ki. Akkor tökéletes, ha kívül ropogóssá válik a panírbunda!

Tipp:

Fejes káposztából is elkészítheted ezt az ételt, úgy is nagyon finom lesz!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek