Létrehozva: 2022.10.30.

Isteni finomság birsalmából, ez lesz a karácsony új sztárja

Ha szeretnéd az ünnepeken valami igazán különlegessel meglepni a vendégeidet, akkor ezt a finomságot most kell elkészítened! Ugyanis minél többet pihen, annál mennyeibb lesz az íze...

Még javában tart a birsalmaszezon, készülnek a befőttek, birsalmasajtok a konyhákban; de kár lenne kihagyni ezt az alkoholos finomságot a listádból, hiszen éppen karácsonyra fog beérni, ha most elkészíted! A birsalmalikőr különleges ízeinek senki nem tud ellenállni, és nem csupán a karácsonyi vacsora előtti koccintásra tartogathatod, kisebb, díszített üvegekben tökéletes kézműves ajándék is lehet.

Beverage,Of,Quince,And,Fruit,On,A,Wooden,Table
A birsalma fanyar ízét nagyon jól kiegészíti a rum íze. Fotó: Shutterstock

Birsalmalikőr recept

Hozzávalók (7-8 deciliterhez)

  • 4 db érett birsalma
  • 30 dkg cukor
  • 1 félbevágott vaníliarúd
  • 2 db egész fahéj
  • pár darab szegfűszeg
  • 1 dl rum
  • 0,5 liter vodka
Homemade,Quince,Liqueur.,Maceration,Of,Quinces,In,Water,,Cane,Sugar,
Érdemes várni rá! Fotó: Shutterstock

Elkészítés: 

  • A birsalmákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, majd darabold őket kisebb kockákra, és tedd egy 2 literes befőttes üvegbe. Tedd rá a cukrot, dobd bele a vaníliarudat, a fahéjakat és a szegfűszeget, majd mehet az alkohol: öntsd rá az egy deci rumot, és öntsd fel a fél liter vodkával.
  • Ezután tedd el pihenni a leendő likőrt: 4-6 hétig hagyd, hogy összeérjenek az ízek. Néhány naponta alaposan rázd össze az üveg tartalmát.
  • Ha letelt az idő, szűrd le a likőrt. Először nagy lyukú szűrőn az almadarabokat, majd egy vásznon szűrd át az italt, így nem lesz zavaros. Ezután tedd jól záródó üvegekbe. Isteni íze lesz!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek