
Isteni finomság birsalmából, ez lesz a karácsony új sztárja
Ha szeretnéd az ünnepeken valami igazán különlegessel meglepni a vendégeidet, akkor ezt a finomságot most kell elkészítened! Ugyanis minél többet pihen, annál mennyeibb lesz az íze...
Még javában tart a birsalmaszezon, készülnek a befőttek, birsalmasajtok a konyhákban; de kár lenne kihagyni ezt az alkoholos finomságot a listádból, hiszen éppen karácsonyra fog beérni, ha most elkészíted! A birsalmalikőr különleges ízeinek senki nem tud ellenállni, és nem csupán a karácsonyi vacsora előtti koccintásra tartogathatod, kisebb, díszített üvegekben tökéletes kézműves ajándék is lehet.

Birsalmalikőr recept
Hozzávalók (7-8 deciliterhez)
- 4 db érett birsalma
- 30 dkg cukor
- 1 félbevágott vaníliarúd
- 2 db egész fahéj
- pár darab szegfűszeg
- 1 dl rum
- 0,5 liter vodka

Elkészítés:
- A birsalmákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, majd darabold őket kisebb kockákra, és tedd egy 2 literes befőttes üvegbe. Tedd rá a cukrot, dobd bele a vaníliarudat, a fahéjakat és a szegfűszeget, majd mehet az alkohol: öntsd rá az egy deci rumot, és öntsd fel a fél liter vodkával.
- Ezután tedd el pihenni a leendő likőrt: 4-6 hétig hagyd, hogy összeérjenek az ízek. Néhány naponta alaposan rázd össze az üveg tartalmát.
- Ha letelt az idő, szűrd le a likőrt. Először nagy lyukú szűrőn az almadarabokat, majd egy vásznon szűrd át az italt, így nem lesz zavaros. Ezután tedd jól záródó üvegekbe. Isteni íze lesz!






