RETRO RÁDIÓ

Isteni finomság birsalmából, ez lesz a karácsony új sztárja

Létrehozva2022. 10. 30. 09:00

Ha szeretnéd az ünnepeken valami igazán különlegessel meglepni a vendégeidet, akkor ezt a finomságot most kell elkészítened! Ugyanis minél többet pihen, annál mennyeibb lesz az íze...

Még javában tart a birsalmaszezon, készülnek a befőttek, birsalmasajtok a konyhákban; de kár lenne kihagyni ezt az alkoholos finomságot a listádból, hiszen éppen karácsonyra fog beérni, ha most elkészíted! A birsalmalikőr különleges ízeinek senki nem tud ellenállni, és nem csupán a karácsonyi vacsora előtti koccintásra tartogathatod, kisebb, díszített üvegekben tökéletes kézműves ajándék is lehet.

Beverage,Of,Quince,And,Fruit,On,A,Wooden,Table
A birsalma fanyar ízét nagyon jól kiegészíti a rum íze. Fotó: Shutterstock

Birsalmalikőr recept

Hozzávalók (7-8 deciliterhez)

  • 4 db érett birsalma
  • 30 dkg cukor
  • 1 félbevágott vaníliarúd
  • 2 db egész fahéj
  • pár darab szegfűszeg
  • 1 dl rum
  • 0,5 liter vodka
Homemade,Quince,Liqueur.,Maceration,Of,Quinces,In,Water,,Cane,Sugar,
Érdemes várni rá! Fotó: Shutterstock

Elkészítés: 

  • A birsalmákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, majd darabold őket kisebb kockákra, és tedd egy 2 literes befőttes üvegbe. Tedd rá a cukrot, dobd bele a vaníliarudat, a fahéjakat és a szegfűszeget, majd mehet az alkohol: öntsd rá az egy deci rumot, és öntsd fel a fél liter vodkával.
  • Ezután tedd el pihenni a leendő likőrt: 4-6 hétig hagyd, hogy összeérjenek az ízek. Néhány naponta alaposan rázd össze az üveg tartalmát.
  • Ha letelt az idő, szűrd le a likőrt. Először nagy lyukú szűrőn az almadarabokat, majd egy vásznon szűrd át az italt, így nem lesz zavaros. Ezután tedd jól záródó üvegekbe. Isteni íze lesz!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.