tóth gabi
Most van itt az ideje, hogy elkészítsd ezt az egészséges és finom téli csemegét, hiszen most érik ez az illatos gyümölcs. A birsalmasajt készítése nem ördöngösség, de nem árt néhány alapvető fogást ismerni. Mutatjuk, mitől lesz isteni!
Kezdődik a birsalma-szezon: máris lehet szüretelni a finom, különleges gyümölcsöt, de piacon, termelőknél is vásárolhatsz, ha nincs saját fa a kertedben. A birset már az ókorban is használták gyógyírként, hiszen rendkívül egészséges: magas vitamin- és ásványianyag-tartalma mellett P-vitamin található benne, mely erős antioxidáns, és erősíti a C-vitamin hatását. Gyomorpanaszok esetén is segít a birsalma, megszünteti a puffadást, székrekedést, de menstruációs problémák esetén görcsoldóként is hatásos. Ezt a gyümölcsöt kizárólag feldolgozva fogyasztjuk, hiszen nyersen nagyon fanyar íze van. Készülhet belőle befőtt, lekvár, de a legnépszerűbb mégiscsak a birsalmasajt. Utóbbinak kicsit macerás az elkészítése, de megéri a fáradságot, hiszen finom, könnyű és egészséges édesség, amiből mindenki szívesen csipeget a téli hónapokban – ha megmarad addig. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a birsalmasajt!
Birsalmasajt recept
Hozzávalók:
Elkészítés: