RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen, mit készített birsalmából a magyar háziasszony

Létrehozva2019. 10. 04. 16:25

Nem lekvár, nem is pálinka, és nem birsalmasajt. Ez valami sokkal különlegesebb és izgalmasabb. Az biztos, hogy leesik az álla, aki meglátja – és az egyik legjobb vendégcsalogató. Mutatjuk a receptet!

Elérkezett az ősz, vagyis az almaszezon, készül a birsalmasajt, a befőtt, de egy háziasszony olyasmi készített, amivel mindenkit meglepett.

Isteni gyömbéres bonbont készített birsalmából. Macerás munka, de a végeredmény miatt megéri, az édes és finom csemege igazi különlegesség.

Fotó: Pixabay

Hozzávalók

Fotó: Lonci Bartok Facebook Vali hagyományos konyhája

- Birsalma

- Kristálycukor

- Víz

- Ízlés szerint gyömbér

Elkészítés:

Fotó: Lonci Bartok Facebook Vali hagyományos konyhája

- A birsalmákról jó alaposan le kell dörzsölni a szőrt, majd kimagozni őket, és héjastul feldarabolni.

- Ezután fel kell tenni főni annyi vízben, amennyi épphogy ellepi, és addig főzni, míg teljesen puha nem lesz.

- Leszűrés után a léből lehet készíteni birsalmazselét; a bonbon a gyümölcs húsából készül.

- A gyömbért finomra kell darabolni, és hozzáadni a főtt birsalmához; utána jöhet a cukor és a főzés.

- Egy kilogramm gyümölcshöz 1 kg cukrot kell adni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzni, míg el nem válik az edény aljától.

- Ezután a masszát sütőpapírra kell kenni fél centiméteres vastagságban, és nyitott sütőajtóval, 100 fokon sütni 3-4 órán keresztül.

- Végül nincs más teendő, mint feldarabolni az anyagot bonbon méretűre, és a legvégén finom cukorban vagy porcukorban megforgatni.

Fotó: Lonci Bartok Facebook Vali hagyományos konyhája

Ugyan hosszadalmas elkészíteni, de mindenki megnyalja utána a tíz ujját!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.