FAZÉK

Birsalmával ilyen még nem történt, ezt meg kell kóstolnod!

Különleges desszertre vágysz? Akkor a te recepted lesz ez az igazán nem hétköznapi finomság a fantasztikus ízeivel. Hidd el, megéri a fáradságot!

Ezt a jótékony hatású gyümölcsöt eddig csak befőttként, birsalmasajtként vagy lekvárként fogyasztottuk. Most mutatunk egy olyan desszertet, ami biztosan a legújabb kedvenced lesz, ha megkóstolod.

Ricottás sült birsalma

Hozzávalók:

  • 4 birsalma
  • 2 csésze víz
  • 2/3 csésze eritrit
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 2 egész fahéj
  • 10 db egész szegfűszeg
  • 2-3 kardamon
  • 1/2 citrom leve
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 csésze ricotta
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • pörkölt pisztácia a tálaláshoz

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Egy tálban keverd össze a sziruphoz való vizet, édesítőt a fűszereket, a citromlevet és a narancshéjat és forrald fel az egészet.

3. A megmosott, félbevágott birsek magházát vágd ki és tedd egy mélyebb tepsibe, a héjas felükkel lefelé, és öntsd alá az előre elkészített forró szirupot.

4. Tedd a forró sütőbe és süsd 2-2,5 órán keresztül, kb. óránként óvatosan fordítsd meg a birsalmákat.

5. A sütés alatt keverd össze a ricottát a mézzel és a csipet fahéjjal és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

6. Tálaláskor a meleg birsalmákra kanalazd rá az előre elkészített ricottát és szórd meg pirított pisztáciával az egészet.