Ez a 4 köret lesz a karácsony sztárja, gyorsan elkészítheted
Szeretnél eltérni a kalsszikus karácsonyi köretektől? Vagy legalább csak egy újdonságot kipróbálni? Hoztunk pár ötletet! Tuti ízleni fognak ezek a fantasztikus finomságok.
Hamarosan itt a karácsony, nagyon klassz a vacsorához minden megszokott köret, de érdemes időnként elkalandozni és kipróbálni valami újdonságot is. Nem kell lecserélni az egész menüt, de jó meglepni a családot valami finomsággal. Ehhez hoztunk négy fantasztikus köretet, kezdd a változást kicsiben!
Mazsolás kókuszos rizs
Hozzávalók:
250 g rizs
6 dl víz
1,5 dl kókusztej
2-3 dkg pirított kókuszreszelék
1 marék mazsola
só
Így készítsd el:
Áztasd be a mazsolát kókusztejbe, majd szűrd le. A rizst lassan főzd meg a kókusztej és a víz keverékében. Sózd meg.
Mielőtt kész a rizs, keverd bele a mazsolát. Tálaláskor, ha szeretnéd, rakj rá egy kis pirított kókuszreszeléket.
2. Édesburgonya tócsni
Hozzávalók:
50 dkg édesburgonya
2 db tojás
3 ek. zabpehelyliszt
só, bors
1 kk fajitas fűszerkeverék
olaj
Így készítsd el:
Hámozd meg a burgonyát és reszeld le. Add hozzá a tojásokat, zabpehelylisztet, fűszereket és keverd össze.
Készíts a masszából tócsni formát, és forró olajban, közepes lángon süsd meg a serpenyőben.
Papírtörlőn csepegtesd le a kész tócsnikat, ha szeretnéd elkerülni az olajszagot vagy diétásan elkészíteni ezt a köretet, akkor a sütőben is megsütheted. Sült kacsa mellé és szárnyasokhoz szuper köret.
3. Sült kelbimbó
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
olaj
só
Így készítsd el:
Forrásban lévő sós vízben 8-10 perc alatt megfő a kelbimbó, ne főzd túl!
Szűrd le és várd meg, amíg kihűl.
Vágd félbe a kelbimbókat. Attól lesz nagyon finom, ha sütés közben karamellizálódik. Melegíts elő a serpenyőben egy kevés olajat, és tedd bele a félbevágott kelbimbókat. Rázogasd, kevergesd és pírítsd meg őket. Szuper köret, de natúr csirkemellre is ráteheted, sajtot is ráolvaszthaszt, úgy is fantasztikus lesz! Ha már elég nehéz ételt ettél az ünnepek alatt, kész felüdülés ez a finomság.
4. Észt majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók:
800 g burgonya
200 g majonéz
100 g tejföl
1 csipet fehér bors
só
1 ek porcukor
1-1 1/2 ek fehérborecet
200 g savanyú uborka
1 kis kapor
Így készítsd el:
Hámozd meg a krumplit, felezd el, karikázd fel. Sós vízben közepesen puhára főzd meg. Szűrd le és tedd félre.
Keverd össze a majonézt a tejföllel, egy-két csipet sóval, fehér borssal és porcukorral, majd tegyél hozzá egy kis ecetet.
Negyedeld el az uborkát hosszában, majd kockázd fel, és keverd bele a majonézbe.
Aprítsd össze a kaprot , és szintén keverd az alapba, majd az egészet forgasd össze a kihűlt krumplival. Halhoz szuper köret!