FAZÉK

Szuper gyorsan beindítja a zsírégetést ez a fantasztikus őszi köret!

Elképesztő hatékony diétás köretet mutatunk, melynek minden összetevője fontos szerepet kap a súlycsökkentés során. Nem mellesleg valóságos ízorgiában lesz részed, ha ezt az egészséges salátát kipróbálod!

 

Látványnak sem utolsó, de ízvilágában egészen különleges ez az egyszerű saláta. Csupa-csupa egészséges zöldség és gyümölcs kerül bele, meglehetősen bátor válogatásban. Legnagyobb erénye mégis az, hogy a cékla, a citrusfélék és az édeskömény együttese eszméletlenül felpörgeti a fogyást!

Zsírégető céklasaláta diétázóknak

 

 

Hozzávalók:

  • 5 közepes cékla
  • 1 kisebb édeskömény
  • 2 narancs, cikkekre szedve, hártya nélkül
  • 2 tk. narancslé
  • 2 tk. citromlé
  • 1 tk. sűrű balzsamecet
  • 2 ek. olivaolaj
  • 1/2 mk. tengeri só
  • 1 tk. frissen őrölt bors
  • 3 dl görög joghurt

 

Így készítsd el:

 

1. Az alaposan megmosott céklafejeket dörgöld be olívaolajjal, sóval és borssal. A céklafejeket csomagold egyesével alufóliába, mehetnek a tepsibe, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe.  1 óra alatt tökéletesen átsülnek.

2. A kihűlt céklafejeket hámozd meg, és vágd fel tetszés szerinti cikkekre.

4. Az édesköményt tisztítsd meg, vágd ketté, és szeleteld fel.

5. A céklát, a narancscikkeket és az édesköményt tedd egy keverőtálba. Öntsd nyakon az olivával, a narancslével, a citromlével és a sűrű balzsamecettel, majd óvatosan forgasd össze a sziruppal, sóval és borssal.

6. Tartalmas görög joghurttal vagy ízesített sajtkrémmel kínáld: így fehérje is kerül a tányérodra, mely elnyújtja az emésztést, így tovább érzed magad jóllakottnak a salátától is.

Tipp:

Érdemes egy kicsit nagyobb adag céklát  sütnöd egyszerre, a hűtőben eláll pár napig, így bármikor előkaphatod, hogy feldobd vele a húsokat!

 

 

És ezeket olvastad már?