2 éve

Kiverte a biztosítékot a vevőknél az új Aldi szalonna, kissé bizarr íze van

Fura ízhatású szalonna kerül az Aldi angliai üzleteibe. Bár a szóban forgó bacon nem igazán a magyar ízlést követi, aki kóstolta már, állítja, hogy nagyon finom. Szerintünk azért kell hozzá némi bátorság...

Szerző Horváth Gabi

Hogy kezded a napot? Egy kávéval éhgyomorra, zabpehellyel, pirítóssal, vagy egy komplett, szalonnás villásreggelivel? Az angliai Aldi üzletekben kapható újdonság most több fajta reggelit kombinál ízében és receptjében. El sem hiszed, mivel ízesítik, pácolják a bacon szalonnát: kávéval! A vevőknek már csak annyi a dolguk, hogy ropogósra süssék a szeleteket, és máris tálalható a kávés szalonna.

Szereted a sült szalonnát? Ezt próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Fotó: Unsplash.com

A brit Aldi illetékesei szerint a kávé íze remekül kiegészíti a bacon szalonna zamatát. Az édes és a sós íz különleges kombinációját élvezhetjük, ha sütés közben a cukros-kávés pác kissé rákaramellizálódik a szalonna felületére. Elsőre persze furcsán hangzik ez az összeállítás, de a valóságban nagyon finom! Az egyelőre limitált kiadásban a polcokra kerülő reggeli egyébként – bármilyen különlegesen hangzik is – nem teljesen újdonság. Az ínyencek körében régóta ismert a kávéval, sőt, cukros, juharszirupos kávéval pácolt szalonna, és nagyon sokan válnak gyorsan a rajongóivá, ha kipróbálják. Otthon is elkészítheted, ha szereted a különlegességeket – mutatjuk is a receptet.

Kávéval pácolt sült szalonna

Pár perc alatt különleges villásreggelit készíthetsz!
Fotó: Unsplash.com

Hozzávalók:

  • 12 szelet bacon szalonna
  • Egy adag presszókávé (instant kávéból is készítheted)
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál barnacukor
  • Így készítsd el:

    A kávés pác elképesztően különleges ízt ad a sült szalonnának
    Fotó: Pixabay.com

  • Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra. Egy sütőtepsit bélelj ki sütőpapírral.
  • Egy kisebb tálban keverd addig a kávét, a juharszirupot és a cukrot, amíg a cukor és a juharszirup teljesen feloldódik a kávéban.
  • A szalonnaszeleteket fektesd rá a sütőpapírra, és szilikon ecsettel kend be a felső oldalukat a kávés-cukros-juharszirupos páccal.
  • Told be a szalonnát a sütőbe, pirítsd 10 percig a szeleteket. 10 perc után vedd ki, húscsipesszel fordítsd meg őket, és kend be a másik oldalukat is alaposan a kávés páccal. Tekerd fel a hőmérsékletet 205 Celsius-fokra és told vissza a tepsit még 10 percre, amíg a szalonna teljesen ropogósra nem pirul. Hagyd egy kicsit hűlni, és már tálalhatod is a különleges reggelit.
  • Sütő helyett serpenyőben, tűzhelyen is sütheted, ugyanezzel a módszerrel.
  • Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Mérgező élelmiszereket hív vissza a Lidl, ne egye meg azokat!

    origo.hu

    Itt a vég: teljes ukrán megsemmisülés

    borsonline.hu

    Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

    ripost.hu

    Kiderítettük: ekkor érkezik júniusban a családi pótlék

    mandiner.hu

    „Olyan eszközzel fognak az oroszok visszavágni, amelyet le lehet tagadni” – Somkuti Bálint a Világrendben (VIDEÓ)

    origo.hu

    Lányával vetkőzött a Spice Girls énekesnője - fotók

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2023. június 1.: a Nyilasnak szerencsésen indul a hónap, a Szűz vidám

    ripost.hu

    Bődületes rekord, Fucsovics erre büszke lehet Djokovics ellen

    ripost.hu

    „Úgy nézek ki, mint aki egy cápával harcolt” – mondta a TV2 daganattal küzdő sztárja

    mandiner.hu

    Itt a Mandiner elképesztő nyári előfizetési akciója!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 trükk a nagyitól: Így lesz isteni az eperlekvár

    FAZÉK

    Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót

    FAZÉK

    Kiderült hány nap alatt lesz tökéletes a kovászos uborka

    FAZÉK

    Göngyöld fel a cukkinit! Szuper receptet mutatunk

    FAZÉK

    Íme az olcsó eperlekvár receptje, amit még a nagyi is megirigyelne

    FAZÉK

    Eldőlt az örök kérdés: benne hagyhatjuk-e a fakanalat az ételben főzés közben?

    FAZÉK

    Őrület a Balatonon: itt a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi

    FAZÉK

    Íme a trükk, amitől igazán ropogós lesz a csirkeszárny