kulcsár edina
Fura ízhatású szalonna kerül az Aldi angliai üzleteibe. Bár a szóban forgó bacon nem igazán a magyar ízlést követi, aki kóstolta már, állítja, hogy nagyon finom. Szerintünk azért kell hozzá némi bátorság...
Hogy kezded a napot? Egy kávéval éhgyomorra, zabpehellyel, pirítóssal, vagy egy komplett, szalonnás villásreggelivel? Az angliai Aldi üzletekben kapható újdonság most több fajta reggelit kombinál ízében és receptjében. El sem hiszed, mivel ízesítik, pácolják a bacon szalonnát: kávéval! A vevőknek már csak annyi a dolguk, hogy ropogósra süssék a szeleteket, és máris tálalható a kávés szalonna.
A brit Aldi illetékesei szerint a kávé íze remekül kiegészíti a bacon szalonna zamatát. Az édes és a sós íz különleges kombinációját élvezhetjük, ha sütés közben a cukros-kávés pác kissé rákaramellizálódik a szalonna felületére. Elsőre persze furcsán hangzik ez az összeállítás, de a valóságban nagyon finom! Az egyelőre limitált kiadásban a polcokra kerülő reggeli egyébként – bármilyen különlegesen hangzik is – nem teljesen újdonság. Az ínyencek körében régóta ismert a kávéval, sőt, cukros, juharszirupos kávéval pácolt szalonna, és nagyon sokan válnak gyorsan a rajongóivá, ha kipróbálják. Otthon is elkészítheted, ha szereted a különlegességeket – mutatjuk is a receptet.
Hozzávalók:
Így készítsd el: