RETRO RÁDIÓ

Mi köze a tojásnak a fokhagymához? Ettől eldobod az agyadat

Mi köze a tojásnak a fokhagymához? Ettől eldobod az agyadat
Létrehozva2021. 03. 07. 10:00

Lehet bármilyen rutinos egy szakács, a tojás szétválasztása okozhat kellemetlen pillanatokat. Ezzel a módszerrel azonban lehetetlen elrontani; mindössze egy fokhagymagerezdre van szükség...

Igazi kincs a fokhagyma a konyhában; de a többségnek álmában sem jutna eszébe, hogy a tojás szétválasztása is könnyebb vele. Bizony, könnyen lehet, hogy mostantól a finom, édes sütemények hozzávalói közé te is fel fogod írni a fokhagymát. Ugyanis olyan trükköt mutatott vele egy TikTok-felhasználó, amitől mindenkinek leesik az álla.

A tojás szétválasztása sokszor okoz bosszúságot. Fotó: Pixabay.com

A módszer egyik nagy előnye, hogy nem kell a félbetört tojás héjaival egyensúlyozva elválasztani a fehérjét a sárgájától: egyszerűen bele kell ütni a tojást egy tálba. A módszer aztán roppant egyszerű: a fokhagymagerezdet meg kell hámozni, majd a hüvelyk- és a mutatóujj begyét alaposan bedörzsölni vele. Ezután csak meg kell csípni a tojássárgáját, és áttenni egy bögrébe. Sokan csak akkor hitték el, hogy ez működik, amikor látták a videót:

@callumgray0#fyp♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Akkor viszont többen megfogadták, hogy alkalmazni is fogják, ami nem csoda; hiszen így pofonegyszerű a tojás szétválasztása. Az biztos, hogy így többen mernek majd belevágni piskótasütésbe például; ugyanis annál bosszantóbb nincs, mint amikor a harmadik-negyedik tojásnál belecsúszik a fehérjébe a sárgája, és lehet kezdeni elölről az egészet. Ha máris kedved támadt belefogni, itt egy pofonegyszerű piskótarecept!

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál víz
  • Fotó: Pixabay.com

    Elkészítés:

  • Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá, miközben fokozatosan hozzáadod a cukrot és a vizet.
  • A kemény tojáshabba lassan csorgasd bele a tojás sárgáját, és közben folyamatosan keverd a masszát.
  • Ebbe az alapba szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan keverd össze.
  • A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt formába vagy tepsibe, majd 180 fokon süsd 23-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta.
  • Tálalhatod lekvárral, főzött krémmel, de ebbe a tésztába tehetsz gyümölcsöt, csokit vagy mogyorót is.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.