Létrehozva: 2017.02.16.

Soha többé nem rontod el a piskótatekercset, zseniális trükk

Gyorsan kedvünket szegheti, ha már az elsõ próbálkozásnál reped és törik a piskótatekercs. Szerencsére a magyar háziasszonyok jól ismerik e remek sütemény készítésének összes titkát. Összegyûjtöttük egy csokorba, így szuper lesz a piskótatekercs!

A piskótatekercs a magyar konyha alapsüteménye. A vékonyra sütött piskótalapot kenhetjük lekvárral, csokis, túrós, vagy gyümölcsös pudingkrémmel - gyors tekerés és már kész is. Imádjuk! Sokszor azért nem fogunk neki, mert reménytelennek gondoljuk azt, hogy szépen fel tudjuk tekerni a krémmel megkent tésztát.

Szerencsére a gyakorlott magyar háziasszonyok szuper tippjeivel csak tökéletes lehet a végeredmény! Többé nem reped és törik el a megtöltött piskótalap tekerés közben!

 

Boros Vali és csapata annyi remek ötlettel állt elő, hogy biztos megtalálod a neked megfelelőt közöttük!

Nézzük, milyen praktikákat tudunk meg a tökéletes piskótatekercs elkészítéséhez.

1. Használjunk nedves konyharuhát

(Melinda Annamari)

2. Rakjuk nedves konyharuhára, feltekerjük, kihűlésig úgy marad, szép lesz:)

(Deák Ildikó)

3. Nedves sütőpapírra téve mindjárt tekerjük fel.

(Madaras Kriszta)

4. Sütőből kivéve azonnal feltekerni.

(Hugyecz Dalmady Margit)

5. Tegyünk szilikonos sütőpapírt a tepsibe. Azzal együtt kivéve, még melegen tekerjük fel. Szépen le lehet nyomkodni. Ha kihűlt, széthajtjuk és lejön róla a papír, míg a ruhára ráragad.

(Mészáros László)

6. A legegyszerűbb recept alapján készült piskóta lapot hidegen kell feltekerni. A tésztája habkönnyű és nem reped.

(Dergecz Katalin)

7. Még forrón konyharuhába ki-, betekerni.

(Bodroginé Rajner Margarette)

8. Konyharuhát liszttel megszórni és forrón feltekerni.

(Sipos Ilona)

9. Öblítő mentes, nedves konyharuhával még melegen felcsavarni. (Iker Józsefné Irén)

10. Ahogy kész hideg vizes tiszta konyharuhára fordítom még forrón majd feltekerem. Nem sokáig hagyom benne csak pár percig még fel veszi a formát mert utána a konyharuhába ha sokáig van be tekerve lehúzza azt a szép külső kérgét a piskótának.

(Iveta Hívesová)

 

(Forrás: Czinglér Tamásné, Facebook - Vali hagyományos konyhája)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk