A rendőrség megtalálta a telefont, amit Magyar Péter a Dunába dobott

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.23.

Így eszik újabban a magyarok a tojásrántottát, fantasztikus ötlet!

A rántotta nem véletlenül a reggelik királya: egyszerű, tápláló, fehérjetartalma segít éhségérzet nélkül fogyni, ráadásul nagyon finom. De hogyan lehet ezt még tovább fokozni ízben és egészségben?

Szerző Horváth Gabi

Az, hogy a tojás valóságos szuperétel, már régóta nem titok. Ha ezt a tápanyagbombát eszed reggelire, semmiben sem fog hiányt szenvedni. A-, E- és D-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal látja el a szervezetedet, emellett pedig gazdag kalciumban, vasban, magnéziumban és cinkben is. Szeléntartalma az immunrendszert segít karban tartani, míg a benn levő kolin az agy számára fontos. Egészséges zsírsavai a szív tökéletes működését támogatják.

Fotó: Pixabay.com

De ha ennél is tovább szeretnéd fokozni a jó hatását, akkor párosíts mellé zöldségeket.

A spenót például A- és K-vitamint szelént, cinket visz be a szervezetbe, és a vasháztartásunkra is jó hatással van. Az immunrendszert antioxidáns hatású vegyületeivel védi, ez pedig ebben a járványos időszakban szintén nem mellékes szempont.

A gomba remek B-vitamin forrás, ennek a vitamincsaládnak a tagjaiból több is van benne. Szintén nagy mennyiségű szelént és káliumot is bevihetsz vele. Mostanság az erdei gombáknak is szezonja van – ezeket azonban csak akkor edd meg, ha bevizsgáltattad. Ha nem találsz ilyet a közelben, akkor inkább a boltban vett vagy konzerv gombában bízz.

Spenótos-gombás rántotta

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 nagyobb tojás fehérje
  • fél csészényi szeletelt gomba
  • fél csészényi apróra vágott bébispenót
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • 1 teáskanál vaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

  • Egy kisebb tálban verd fel a tojásokat a tojásfehérjékkel, sózd és borsozd meg ízlés szerint.
  • Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, add hozzá a gombát, és 3-4 percig párold közepes lángon.
  • Add hozzá a spenótot is, és párold addig, amíg összeesik.
  • Öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett süsd meg a rántottát. Amikor már majdnem kész, keverd hozzá a sajtot is. Ahogy a sajt megolvadt, tálalhatod. A tetejére szórhatsz egy kis apróra vágott snidlinget is.
  • origo.hu

    Baleset érte Orbán Viktor konvoját Stuttgartban

    ripost.hu

    El akarják titkolni az igazat? Leleplezték a rejtélyes UFO-maradványok titkát!

    borsonline.hu

    Rossz hírek jöttek a magyar határról, nagy a baj

    hirtv.hu

    Háború Ukrajnában és Izraelben: Amerikai atomfegyverek érkezhetnek az eddig semleges svédekhez + videó

    life.hu

    Lefotózták Pierce Brosnan fiát: borzalmasan néz ki

    mandiner.hu

    „Fájt?” – így reagáltak a románok Varga sérülésére

    ripost.hu

    A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

    mindmegette.hu

    Sütés nélküli csokis finomságok, ha a hőségben is bírod az édeset

    ripost.hu

    „Inkább egy Orkra hasonlít" – Porig alázzák Kulcsár Edinát a külseje miatt

    ripost.hu

    „Lehet, hamarosan kisbabád lesz” – Vajna Tímea szívszorító üzenetet küldött Gelencsér Timinek

    ripost.hu

    Varga Barnabás üzent a kórházból a műtétje után

    ripost.hu

    Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Kevert meggyes gáztepsiben: Így készül a legfinomabb nyári sütemény

    FAZÉK

    Így lesz legfinomabb a kolbászos tojásrántotta

    FAZÉK

    100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Unod a lekvárt? Ezeket a sütiket sütheted meg a nyári idénygyümölcsökből

    FAZÉK

    3 magyar étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb

    FAZÉK

    A szilvásgombóc kistestvére most a legfinomabb: jöhet a sárgabarack

    FAZÉK

    Héjával vagy héja nélkül: hogy érdemes megfőzni a krumplit