Létrehozva: 2020.10.23.

Így eszik újabban a magyarok a tojásrántottát, fantasztikus ötlet!

A rántotta nem véletlenül a reggelik királya: egyszerű, tápláló, fehérjetartalma segít éhségérzet nélkül fogyni, ráadásul nagyon finom. De hogyan lehet ezt még tovább fokozni ízben és egészségben?

Szerző Horváth Gabi

Az, hogy a tojás valóságos szuperétel, már régóta nem titok. Ha ezt a tápanyagbombát eszed reggelire, semmiben sem fog hiányt szenvedni. A-, E- és D-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal látja el a szervezetedet, emellett pedig gazdag kalciumban, vasban, magnéziumban és cinkben is. Szeléntartalma az immunrendszert segít karban tartani, míg a benn levő kolin az agy számára fontos. Egészséges zsírsavai a szív tökéletes működését támogatják.

Fotó: Pixabay.com

De ha ennél is tovább szeretnéd fokozni a jó hatását, akkor párosíts mellé zöldségeket.

A spenót például A- és K-vitamint szelént, cinket visz be a szervezetbe, és a vasháztartásunkra is jó hatással van. Az immunrendszert antioxidáns hatású vegyületeivel védi, ez pedig ebben a járványos időszakban szintén nem mellékes szempont.

A gomba remek B-vitamin forrás, ennek a vitamincsaládnak a tagjaiból több is van benne. Szintén nagy mennyiségű szelént és káliumot is bevihetsz vele. Mostanság az erdei gombáknak is szezonja van – ezeket azonban csak akkor edd meg, ha bevizsgáltattad. Ha nem találsz ilyet a közelben, akkor inkább a boltban vett vagy konzerv gombában bízz.

Spenótos-gombás rántotta

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 nagyobb tojás fehérje
  • fél csészényi szeletelt gomba
  • fél csészényi apróra vágott bébispenót
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • 1 teáskanál vaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

  • Egy kisebb tálban verd fel a tojásokat a tojásfehérjékkel, sózd és borsozd meg ízlés szerint.
  • Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, add hozzá a gombát, és 3-4 percig párold közepes lángon.
  • Add hozzá a spenótot is, és párold addig, amíg összeesik.
  • Öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett süsd meg a rántottát. Amikor már majdnem kész, keverd hozzá a sajtot is. Ahogy a sajt megolvadt, tálalhatod. A tetejére szórhatsz egy kis apróra vágott snidlinget is.
  • Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

    magyarnemzet.hu

    Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

    ripost.hu

    Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

    vg.hu

    Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

    origo.hu

    Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

    travelo.hu

    Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk