FAZÉK

Megújult a krumplipüré, sajtos lett és ropogós

Ebből az egyszerû krumplis finomságból hihetetlen, mennyi mindent lehet készíteni. Lehetetlen megunni, és nem tudod elrontani sem, annyira könnyû receptet mutatunk.

Itt egy újabb lehetőség, hogy valami finom és egyszerű dolgot készíts krumpliból. Ha megmaradt a krumplipüréd, vagy csak kedvet kaptál valami finomságra, bátran dobd össze.

Nyugodtan variálhatod ezt az alapreceptet szalonnával, zöldhagymával, vagy amihez csak kedved van. Gyors, finom és elronthatatlan a gofrisütőben sült krumplipüré.

Krumplipüré gofrisütőben

Hozzávalók:

  • 2 1/2 csésze főtt, tisztított, tört krumpli vagy maradék krumplipüré
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 1 csésze cheddar sajt reszelve
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • tejföl a tálaláshoz

1. Egy tálban keverd össze az olajat, a vajat, a tojásokat. Add a keverékhez a krumplit, a hagymát és a sajtot.

2. Egy másik edénybe keverd össze a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával és add hozzá a krumplis masszához.

3. Az előmelegített, kiolajozott gofrisütőben süsd aranybarnára kb. 1/4 csészényi adagokban. Akkora mennyiséget tegyél a gofrisütőbe, ami teljesen kitölti, mert nem fog szétfolyni és esetleg nem lesz egyenletes a krumpli gofrid.

Tálaláskor kínálj hozzá tejfölt!