tóth gabi
Az biztos, hogy ez a módszer nemcsak a tartósítást, de később a főzést is megkönnyíti! És, ahogy azt a szabolcsi csodaháziasszonytól megszokhattuk, az ötlet egyszerű és zseniális!
Hamarosan berobban a paradicsomszezon, sőt, sokaknál már bőségesen teremnek is a bokrok – nincs ez másképpen Boros Valinál sem, aki már nagyban benne van az eltevésben is. Ahogy azt megszokhattuk, a szabolcsi háziasszony tele van praktikus ötletekkel, így a paradicsomra is van egy bombasztikus tippje. Ha szeretnél télen hamisítatlan paradicsomízt csempészni az ételeidbe, feltétlen próbáld ki ezt az egyszerű módszert!
A titok nyitja, hogy az érett, frissen szedett paradicsomokat le kell turmixolni, majd lefagyasztani – de nem akárhogy!
A szilikonos jégkockatartóba csorgatott paradicsomlé hamar megfagy a mélyhűtőben, Valika utána külön zacskóba teszi a finom kockákat, és télen, amikor szüksége van rá, csak kivesz egyet-kettőt, és bedobja a tűzhelyen rotyogó pörköltbe, gulyáslevesbe. Így kisebb helyet is foglal, és később könnyű felhasználni.