tóth gabi
Olcsó, gyors, mégis finom vacsorára vágysz? Ehhez a pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul fillérekből kihozható ételhez csak 3 hozzávalóra lesz szükséged, ami minden bizonnyal már most is ott van a kamrádban.
Ez a hó végi, spórolós ínyencség jól jön, ha fogytán a konyhapénz, de akkor is, ha valami pillanatok alatt összeüthető, mégis finom ételre van szükséged. Az egész főzés nem telik bele 20 percnél többe, és máris a család asztalán lehet a finom vacsora. A hozzávalói pedig minden átlagos konyhában ott vannak.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Reszeld le a hagymát, és tedd egy tálba.
2. Reszeld le a krumplikat is, keverd össze a hagymával, majd keverd hozzá a 3 tojást, amíg egynemű masszát nem kapsz. Ízesítsd sóval és zöldfűszerekkel.
3. Forrósíts fel kevés olajat egy serpenyőben, és terítsd rá a massza háromnegyedét. Süsd 6 percig, lassú tűzön, majd lapát vagy egy tányér segítségével fordítsd meg.
4. Szeleteld fel a paradicsomot, és rendezd el a lepény tetején. Terítsd rá a maradék masszát, és fordítsd meg újra, végül süsd újabb 6 percig. (a paradicsomot ki is hagyhatod, vagy sajttal is helyettesítheted.)
5. Szeleteld fel, mint a tortát, és máris tálalhatod.