FAZÉK

Megújult a rakott krumpli, ez lesz a nyár kedvence

Nem vagy a hagyományos rakott krumpli elkötelezettje? Szereted az új ízeket? Próbáld ki ezt a receptet. Nyárra igazán könnyû ez az étel. Gyorsan elkészítheted, szívből ajánljuk ezt a mennyei finomságot.

Ha unod a hagyományos rakott krumplit, nincs is finomabb a nyári laza, krémes francia rakott burgonyánál. Se hús, se tojás! Olcsó, gyorsan és könnyen elkészítheted, bátran ajánljuk.  Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • kakukkfű
  • 2 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg parmezán
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A fokhagymát és a vöröshagymát pucold meg, vágd fel apróra mindkettőt. Olajon a kakukkfűvel együtt párold meg 5 percen keresztül.

3. Szórd rá a lisztet, a tejjel és a vízzel lassan engedd fel. Állandó kevergetés mellett 5 perc alatt sűrítsd be. Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítsd. Tedd félre.

4. Pucold meg a krumplit és vágd fel vékony szeletekre. Vajjal kikent tűzálló edénybe rétegezd a krumpli 1/3-át, majd tedd rá a hagymás   szósz felét. Rétegezd rá a következő 1/3 krumplit, és tedd rá a szósz másik felét. A tetejére a maradék krumplit helyezd rá ízlésesen. Végül szórd rá a reszelt parmezánt.

5. Fedd le alufóliával és a sütőben 40 percen keresztül süsd meg, majd vedd le a fóliát és pirítsd meg aranybarnára, nagyjából 10 perc alatt.

Frissen tálald!

Tipp: Ha nagyon szereted a cukkinit, akár felkarikázva azt is rakhatsz a rétegek közé.