FAZÉK

Itt a legújabb befőzési őrület: Így teszik el télire a paradicsomot a háziasszonyok

Elképesztően kreatívak a magyar nők, ha befőzésre kerül a sor; és nem vitás, hogy a legjobb ötleteket Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony csoportjában osztják meg. Akik kóstolták már így a paradicsomot, azt mondják, mennyei az íze. Ráadásul a recept is igen egyszerű, mutatjuk!

Most van a paradicsomszezon, a háziasszonyok ezerrel készítik télire a paradicsomlevet, a lecsót, és cserélik a recepteket. Azonban van, aki más módját választja a téli eltevésnek: Boros Vali csoportjában felbukkant a kovászos paradicsom ötlete, és a háziasszonyok imádták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Az elkészítése roppant egyszerű: kell egy üvegnyi vékonyabb héjú paradicsom, lehetőleg zaftos, közepes méretű. Hozzá egy kis fokhagyma, kapor, és kenyér. A paradicsomokat tegyük a befőttes üvegbe, a tetejére mehet a kapor és a kenyér. Aztán fel kell tölteni sós, langyos vízzel, mint a kovászos uborkát. Literenként egy evőkanál sóval az igazi, és akárcsak az uborka, jó időben 3-4 nap alatt elkészül. Aki próbálta már, azt állítja, eszméletlen finom a végeredmény.

Fotó: Csopej Orsolya (Facebook, Vali konyhája és kertje)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?