5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Diétás ízbomba reggelire: Ettől a görög sajtos szendvicstől megőrülsz!

Diétás ízbomba reggelire: Ettől a görög sajtos szendvicstől megőrülsz!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 09. 09:40

Ki mondta, hogy szendvics csak kenyérbõl készülhet? Szerezz be néhány tortillalapot és máris jöhet a bazi nagy görög kaland! Fantasztikus ízekkel a pluszkilók ellen!

Bámulatos ízekkel omlik szét a szádban ez fantasztikus szendvicsköltemény. Igen, nem túlzás egekbe emelni ezt a csúcsreggelit, mert valami isteni finom! Egészen vékony tésztája pillanatok alatt átsül, a külseje isteni ropogós lesz.

Belül pedig a megolvadt sajt lágyan öleli körbe az illatos szárított paradicsomot és a pikáns olajbogyót. Hozzájön a spenót és a kapor üdesége... Ezek így együtt olyan harmóniát alkotnak, hogy besírsz! És akkor még nem is tettük rá a tzatzikit...

Mindennek tetejébe a tortilla tésztája egészen vékony, így lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint akár a teljes kiőrlésű barna kenyér. És már kapható diétás változatban is! Tehát akár diétádba is bátran beillesztheted.

Görög sajtos melegszendvics: quesadilla

Hozzávalók:

(4 darabhoz)

A quesadillahoz

  • 8 lap készen kapható tortilla (Diétához Update1 tortilla)
  • 30 dkg spenót, leforrázva (fagyasztott is jó)
  • 2 ek olajban eltett szárított paradicsom, csíkokra vágva
  • 2 ek. fekete olajbogyó, kimagozva, apróra vágva
  • 20 dkg kemény mozzarella sajt, lereszelve
  • 20 dkg fetasajt, összemorzsolva
  • 1 ek. friss kapor
  • A tzatziki szószhoz

  • 2 dl natúr görög joghurt
  • 1 kígyóuborka, lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 ek finomra vágott kapor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk. apróra vágott mentalevél (nem fontos)
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors, ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1. A tzatziki szószhoz keverd össze a görög joghurtot, a lereszelt uborkát, a zúzott fokhagymát, a kaprot és a citromlét. Ha van mentád, az is mehet bele. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Locsold meg pár csepp olívával. Tálalásig tedd hűtőbe.

    2. Kapcsold be a sütőt 220 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

    3. Pakold meg a tortillalapokat: mindegyikre tegyél az előkészített spenótból, a szárított paradicsomból, az olajbogyóból, illetve a mindkét sajtból, majd hajtsd félbe.

    4. A megtöltött és félbehajtott szendvicskéket sorakoztasd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd addig, míg a sajt kellemesen megolvad, a tészta teteje pedig ropogósra sül - kb. 8-10 perc alatt lesz kész.

    TIPP: Ha melegszendvicssütőt használsz, még gyorsabban elkészül!

    Frissen forrón, az előre elkészített tzatzikivel kínáld. 100 százalék, hogy sikere lesz!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.