kulcsár edina
Karácsony-koncentrátum! Minden apró morzsája újabb és újabb meglepetést tartogat! Az igazi meglepetés azonban az, hogy ez a süti diétás, vigyáz az alakodra! Nyûgözd le vele családtagjaidat!
Ne sajnáld szeretteidtől ezt a finomságot! Süsd meg karácsonyra a csillagpitét, higgy nekünk: maradandó élmény lesz!
Karácsonyi csillagpite
Illatos-édes falatka
Knap Daniella receptje
(kb. 20-22db mini pitéhez)
Tészta:
Töltelék:
Így készítsd:
1. A töltelékhez hámozd meg és reszeld le az almát, majd főzd össze 2 ek. vízzel és az édesítővel, kb. 2 perc. Add hozzá az almához a dión kívül az összes többi hozzávalót, és főzd addig, míg jó sűrű lesz. Húzd le az edényt a tűzről, keverd a masszába a dióvagdalékot is. Hagyd hűlni.
2. A tésztához mérd egy tálba a liszteket, az Update1 Zerot-t és a sót. Gyors mozdulatokkal morzsold el a lisztkeverékben a vajat. Add hozzá a hideg vizet, gyúrd addig, míg közepesen lágy tésztát kapsz. Ha már jó, csomagold fóliába, tedd a hűtőbe.
3. Jó 2 óra múlva nyújtsd ki a tésztát (közben Master Mix-el szórd, hogy ne ragadjon). Pogácsaszaggatóval vagy pohárral vágj körlapokat a tésztából. Minden koronghoz készíts egy-egy csillagot is, ez lesz a süti teteje.
4. A tésztakorongokat tedd muffin sütőformába, ahogy a lapok széle felhajlik, kialakul a kosárka. A kosárkákat 180 fokon 4-5 perc alatt süsd félkészre. Ekkor mindegyik aljára tegyél 1-1 teáskanálnyit a behűtött töltelékből, majd erre egy-egy csillagot. A tésztát kend le tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd szép aranyszínűre.
5. Tálalás előtt darált Update1 Zeroval vagy Nyírédessel díszítsd a karácsonyi Update1 mini pitéket.
FONTOS!
Erről a sütiről tudni kell, hogy bár nem tartalmaz hozzáadott cukrot és tésztája szénhidrát csökkentett Update lisztkeverékkel készült, mégis mértékkel vagy inkább csak a reggeli órákban ajánlott fogyasztani. A töltelék természetes gyümölcscukor tartalma ugyanis elég magas az aszalványok miatt.
Tippek: