tóth gabi
Az egyik legfinomabb téli savanyúság az õsszel eltett zöld paradicsom, de most felröppent a hír, hogy fogyasztása tilos, mivel mérgezést okozhat. Jó hírünk van, nem kell lemondanod róla. Mutatjuk a legjobb recepteket!
Nyár végén a töveken maradt zöld paradicsom fogyaszthatóságáról igencsak megoszlanak a vélemények. Egyes kutatások az éretlen paradicsom mérgező hatását emlegetik, míg más vizsgálatok szerint a különböző konyhai feldolgozáson átesett zöld paradicsomtól nem kell félnünk!
Kinek higgyünk?
A mérgezőhatását a benne lévő solanin anyagnak köszönheti, ami az érés folyamán bomlik le. Ez a toxikus vegyület megtalálható az éretlen paprikában, burgonyában és a padlizsánban is.
Német kutatások szerint legalább 1,5 kg zöld paradicsomot kellene nyersen elfogyasztanod, hogy toxikus tüneteket okozzon, így nincs ok az aggodalomra!
Kis adagokban a zöld paradicsom minden probléma nélkül fogyasztható!
Savanyúságok között igen népszerű, de ezen kívül még számos lehetőséget tartogat! Fantasztikus különlegességek készíthetők belőle, ha mértékkel fogyasztod kár lenne lemondanod róla!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Hozzávalók:
Így készítsd:
Hozzávalók:
Így készítsd: