RETRO RÁDIÓ

Forró fahéjas-gyümölcsös párna! Vigyáz az alakodra és isteni finom!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 04. 20:20

Íme, a tökéletes õszi finomság! Fahéjtól illatos, gyümölcsös tölteléke csábítóan krémes! Roppan, ha beleharapsz, belseje mégis lágy. Ráadásul biztosan nem hizlal, ne hagyd ki!

Forró fahéjas-gyümölcsös párna

Leves mellé komplett vacsorád lehet. Csomagolhatod a gyereknek suliba, de magaddal viheted a munkahelyre is, ennél finomabb és egészségesebb nasit úgysem találsz!

Knap Daniella receptje
(15-17db-hoz)

Tészta:

  • 75g zabpehelyliszt
  • 90g Update1 Master mix
  • 150g tej
  • 40g olvasztott kókuszzsír
  • 1tk Update1 Lovely sweet édesítő
  • 1csipet só

  • Töltelék:

  • 250g felkockázott őszi gyümölcs (alma, szilva, körte)
  • 10g tápióka keményítő
  • 125 g víz
  • 1/2 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítő
  • 1mk fahéj

  • Sütéshez:
    Update1 kókuszzsír



    Így készítsd:
    A tésztához a hozzávalókat gyúrd alaposan össze. Fóliával letakarva kb 20-30 percig pihentesd hűtőben.

    Közben készítsd el a tölteléket: a gyümölcsöt kockázd fel, tedd egy kisebb lábosba. Szórd rá a keményítőt illetve a fahéjat, mérd rá az édesítőt, majd kevés vízzel főzd össze. Akkor jó, amikor a töltelék a keményítőtől szépen besűrűsödik. Hagyd kihűlni.


    A tésztát vedd ki a hűtőből, ha keménynek találod, gyúrd át. Kezed melegétől jól formázható lesz. A tésztát 25 g-os darabonként formázd golyókká.

    Ezután a tésztagolyókból nyújts kerek lapokat. Ha van derelyeformád, az szuper, de anélkül is elkészítheted, például egy hasonló formájú tálka segítségével. A lényeg, hogy úgy nyújtsd ki a tésztát, hogy a perem mentén később szépen össze lehessen tapasztani.  Helyezd a kinyújtott lapot az öblös formádra, kanalazz bele egy kevés tölteléket, majd félbehajtva tapaszd össze a tésztát. 

    Az így elkészített párnácskákat forró kókuszzsírban süsd ki.


    Forrón kínáld, és söpörd be a dicséreteket, mert ez bizony isteni finom!

    Tippek:

  • A formát mindig szórd meg egy kis reformliszttel, mielőtt beletennéd a következő tésztalapot. Így biztosan nem ragad bele a tészta!
  • Mindegyik párna készítésénél keletkezik egy kis maradék tészta. A leeső darabkákat gyűjtsd össze, mert ezekből akár még 3 db párna összejöhet!
  • Ne tegyél túl sok tölteléket egy-egy lapba, mert sütés közben kifolyhat!
  • Sütéskor nagyon figyelj, mert hamar elkészül a süti, nehogy megégjenek!
  • Forrón a legfinomabb, de ha kihűl akkor is szuper, mert nem szárad ki!


  •  

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.