
Forró fahéjas-gyümölcsös párna! Vigyáz az alakodra és isteni finom!
Íme, a tökéletes õszi finomság! Fahéjtól illatos, gyümölcsös tölteléke csábítóan krémes! Roppan, ha beleharapsz, belseje mégis lágy. Ráadásul biztosan nem hizlal, ne hagyd ki!
Forró fahéjas-gyümölcsös párna
Leves mellé komplett vacsorád lehet. Csomagolhatod a gyereknek suliba, de magaddal viheted a munkahelyre is, ennél finomabb és egészségesebb nasit úgysem találsz!
![]()
Knap Daniella receptje
(15-17db-hoz)
Tészta:
Töltelék:
Sütéshez:
Update1 kókuszzsír
![]()
Így készítsd:
A tésztához a hozzávalókat gyúrd alaposan össze. Fóliával letakarva kb 20-30 percig pihentesd hűtőben.
Közben készítsd el a tölteléket: a gyümölcsöt kockázd fel, tedd egy kisebb lábosba. Szórd rá a keményítőt illetve a fahéjat, mérd rá az édesítőt, majd kevés vízzel főzd össze. Akkor jó, amikor a töltelék a keményítőtől szépen besűrűsödik. Hagyd kihűlni.
A tésztát vedd ki a hűtőből, ha keménynek találod, gyúrd át. Kezed melegétől jól formázható lesz. A tésztát 25 g-os darabonként formázd golyókká.
![]()
Ezután a tésztagolyókból nyújts kerek lapokat. Ha van derelyeformád, az szuper, de anélkül is elkészítheted, például egy hasonló formájú tálka segítségével. A lényeg, hogy úgy nyújtsd ki a tésztát, hogy a perem mentén később szépen össze lehessen tapasztani. Helyezd a kinyújtott lapot az öblös formádra, kanalazz bele egy kevés tölteléket, majd félbehajtva tapaszd össze a tésztát.
![]()
Az így elkészített párnácskákat forró kókuszzsírban süsd ki.
![]()
Forrón kínáld, és söpörd be a dicséreteket, mert ez bizony isteni finom!
Tippek:






