Létrehozva: 2015.09.28.

Álomkönnyű habos süti, mert dőzsölhetsz is a diétában!

A fogyókúra legkegyetlenebb kihívása, hogy épp a finomságokról kell lemondanod és aztán csak a sóvárgás marad. Ez az álomsüti véget vet a szenvedésnek! Egyél belõle akár kettõt is: nincs benne cukor, ettõl nem fogsz hízni!

Pihe-puha krémes, diétázók örömére!

Nem igaz, hogy finomság csak cukorral készülhet! Íme a bizonyíték, hogy a szénhidrát-csökkentett alapanyagokból isteni sütemény lehet!

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 150 g Update1 Norbi liszt
  • 50 g vaj
  • 100 g tej
  • 20 g tejföl
  • 20 g porrá darált Update zero calories édesítő
  • 5 g szalakáli
  • 1 csipet só

  • Krém:

  • 1 cs (100g) Update1 vaníliás pudingpor
  • 450 g tej
  • 150 g lágy vaj
  • 25 g Update1 Zero calories édesítő, porrá darálva
  • 1 rúd vanília belseje


  • Díszítés:
    Cukormentes édesítő porrá darálva (Update)

    Így készítsd:
    1. A tésztához morzsold el a vajat a lisztben, add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd össze az egészet. Takard le és kicsit pihentesd.

    2. Közben elkészítheted a krémet. Kevés hideg tejjel keverd simára a vaníliás pudingport. A többi tejet forrald fel, keverd bele a pudingporos alapot, illetve a vaníliaőrleményt és főzd össze. Folyamatosan kevergesd, majd miután felforrt, húzd le a tűzről és hagyd kihűlni.

    3. A tésztát oszd el 3 egyforma részre és mindegyiket nyújtsd a választott tepsid méretére, legjobb a 20X20 cm-es. A lapokat 170 fokra előmelegített sütőben egymás után süsd ki szép világosra - kb 8-10 perc, darabonként.

    4. A krémhez a langyos vajat keverd habosra a porrá darált édesítővel, majd robotgép vagy habverő segítségével dolgozd össze a már kihűlt pudinggal. Akár egy-két kanál darált mandulát is adhatsz a krémhez, mert nagyon finom lesz tőle.

    5. A krémet oszd 2 részre, így két réteget tudsz kenni a lapok közé. A betöltött süteményt takard le és tedd éjszakára a hűtőbe. Így összeérnek az ízek, a lapok pedig a krémtől szuperül bepuhulnak.

    6. Csak másnap szeleteld fel, porrá darált Update Zeróval díszítsd a tetejét.

    Tippek:

  • Ne ijedj meg, sütés közben a szalakálinak ammónia szaga van. De ez kisül belőle, a süteményen már egyáltalán nem érződik.
  • Figyelj, hogy a lapokat ne süsd túl, könnyen megéghetnek!
  • Szeletelés előtt mindenképpen hagyd pihenni, mert csak így lesz pihe-puha a tészta.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek