RETRO RÁDIÓ

Tepsiben sült kolbászos lecsó

Tepsiben sült kolbászos lecsó
Laki Irén
Szerző
Laki Irén
Létrehozva2015. 06. 10. 12:00

A saját lecsódra esküszöl? Teljesen OK! De azért szólunk, hogy itt egy bombasztikus recept, érdemes kipróbálni!

 

Rizses-kolbászos lecsóval töltött paprika
Hozzávalók:

  • 1/2 kg paradicsom, felkockázva
  • 1/2 kg paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 15 dkg paraszt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • só, bors
  • 3 db színes kaliforniai paprika

  • Így készül:

  • Készítsd el a lecsót, ahogy szereted. Olvaszd ki a kakastaréjra vágott szalonnát, ha kész emeld ki az edényből, majd a zsírján pirítsd le a finomra vágott hagymát. Szórd meg fűszerpaprikával, add hozzá a felaprított paradicsomot, majd ha összerottyant, a karikára vágott paprikát és a kolbászt is, sózd, borsozd ízlés szerint.
  • A rizst külön edényben tedd fel főni, de ne főzd teljesen puhára! 
  • Míg a lecsó  és a rizs készül, vágd félbe és csumázd ki a kaliforniai paprikákat.
  • Keverd össze a lecsót és a rizst, majd töltsd bele a félbevágott paprikákba.
  • A megtöltött paprikákat sorakoztasd kiolajozott tepsibe, tetejüket szórd meg reszelt sajttal,  és 170-180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre.
  • Tálaláskor mindegyik megtöltött paprikára tehetsz egy-egy sültszalonna darabkát.
  • Tipp:

    Ez a változat szinte igényli a csípős ízt, ne sajnáld belőle az erős paprikát!
     

    Ha azonban párod inkább egy tartalmas húsételre szavazna, próbáld ki ezt a receptet! Még jobb, ha készíthetsz hozzá igazi, házi kovászos uborkát is!

    Még hihetetlenül sok ötlet létezik, amivel izgalmassá teheted otthon a vacsorákat, nézd csak!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.