
Rizses-kolbászos lecsóval töltött paprika
Hozzávalók:
1/2 kg paradicsom, felkockázva
1/2 kg paprika
1 nagy fej hagyma
15 dkg paraszt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
1/2 pohár rizs
1 tk. fűszerpaprika
só, bors
3 db színes kaliforniai paprika
Így készül:
Készítsd el a lecsót, ahogy szereted. Olvaszd ki a kakastaréjra vágott szalonnát, ha kész emeld ki az edényből, majd a zsírján pirítsd le a finomra vágott hagymát. Szórd meg fűszerpaprikával, add hozzá a felaprított paradicsomot, majd ha összerottyant, a karikára vágott paprikát és a kolbászt is, sózd, borsozd ízlés szerint.
A rizst külön edényben tedd fel főni, de ne főzd teljesen puhára!
Míg a lecsó és a rizs készül, vágd félbe és csumázd ki a kaliforniai paprikákat.
Keverd össze a lecsót és a rizst, majd töltsd bele a félbevágott paprikákba.
A megtöltött paprikákat sorakoztasd kiolajozott tepsibe, tetejüket szórd meg reszelt sajttal, és 170-180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre.
Tálaláskor mindegyik megtöltött paprikára tehetsz egy-egy sültszalonna darabkát.

Tipp:
Ez a változat szinte igényli a csípős ízt, ne sajnáld belőle az erős paprikát!
Ha azonban párod inkább egy tartalmas húsételre szavazna, próbáld ki ezt a receptet! Még jobb, ha készíthetsz hozzá igazi, házi kovászos uborkát is!
Még hihetetlenül sok ötlet létezik, amivel izgalmassá teheted otthon a vacsorákat, nézd csak!