Létrehozva: 2015.06.07.

Káprázatos konyhatrükkök

Sokszor a nagy hétvégi sütés-fõzésben a legegyszerûbb megoldások nem jutnak eszünkbe. Összeszedtünk néhány régi trükköt, amelyek minden háziasszony számára jól jöhetnek a konyhában.

Szerző Váradi Zsuzsi

Maradjon zöld a zöld

Lehangoló tud lenni, ha a zöldköret, mire az asztalra kerül, elveszíti egészséges színét. Gond lehet ilyenkor, ha a kelleténél tovább főzted, vagy ha túl sokáig állt tálalás előtt. Jobban jársz, ha főzés helyett szita fölött vízgőzben párolod a brokkolit, a ceruzababot, esetleg a spenótot. Ha mégis a főzés mellett döntesz, tegyél a vízbe fél teáskanál szódabikarbónát. A zöldséget ne főzd agyon, akkor emeld ki a főzővízből, amikor még roppan!

Tökéletes tejszínhab

Garantáltan kemény és tartós lesz a felvert tejszín, ha hidegen dolgozol. Ne csak magát a tejszínt, hanem a konyhai eszközöket is tedd legalább egy órára hűtőbe, mielőtt nekiállsz habot verni.

Így lesz omlós a máj sóval!

Eddig úgy tudtad, a májat csak a sütés vagy a főzés végén szabad sózni, különben megkeményedik?

Egy rafinált trükk szerint nyugodtan besózhatod elkészítés előtt is, ilyenkor viszont fontos, hogy a májat legalább egy órára hűtőbe tedd pihenni.

Kiskabát és nagykabát sajtnak

Nem folyik ki bundájából a rántott sajt, ha elkészítés előtt duplán panírozod. Kipróbálhatod a liszt-tojás-liszt-tojás-prézli vagy a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli változatot. Az első módszer vékonyabb, a második vastagabb bundát eredményez.

A szagmentes vágódeszka titka

Halszagú, hagymaszagú a deszkád, hiába mosod?

Dörzsöld be fél citrommal, a módszer garantáltan semlegesíti az elviselhetetlen szagot! Ami viszont tilos: sose tedd a vágódeszkát mosogatógépbe, mert még a legkíméletesebb program végére is szétfeszül a fa.

Mi mindenre jó a só?

Vörösboros folt könnyebben eltávolítható, ha mosás előtt a ruha érintett felületét bedörzsölöd sóval. Tojásfőzéskor nem reped meg a héj, ha egy evőkanál sót teszel a vízbe.

Két egyszerű trükk, ha levest főzöl

A vöröshagymát mindig jól megmosva, de héjastul tedd a húslevesbe, így szép színt ad neki. Nem fut ki a leves, ha a lábas belső karimáját megkened vajjal.

Tele hűtő is lehet friss!

Megakadályozhatod a rossz szagok kialakulását, ha egy nyitott befőttesüvegben őrölt kávét vagy szódabikarbónát állítasz az egyik középső polcra. Néhány ételt azonban soha, de soha ne tegyél a hűtőbe.

 

Szerző Váradi Zsuzsi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

FAZÉK

Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

FAZÉK

Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

FAZÉK

Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

FAZÉK

9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

FAZÉK

Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó