MEDICINA

Ennél jobb nem kell! Ener­gia­ital szó­da­bi­kar­bó­ná­ból

Fá­ra­dé­kony vagy, de bír­nod kell az ira­mot? Fel­pör­get­néd magad, de félsz a sok mes­ter­sé­ges ada­lék­tól? Ké­szíts ener­gia­italt há­zi­lag, szó­da­bi­kar­bó­ná­ból!

Manapság egyre nagyobb divat, különböző energiaitalokkal frissíteni a szervezetet, de ezek egyáltalán nem egészségesek. Ha úgy érzed, fáradékony vagy, szükséged lenne egy kis plusz energiára, próbáld ki inkább ezt a régi, népi receptet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Jobban jársz vele, mintha telepumpálnád magad koffeinnel és mesterséges adalékokkal!
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Így készítsd el a csodaitalt!

Kúraszerűen, félévente 1-2 hétig minden nap hajtsd fel reggel az alábbi keveréket: 4 dl víz, 1 teáskanál szódabikarbóna, kevés citromlé. Ha nagyon zavar az íze, keverhetsz hozzá édesítőszert is!

Használd a szódabikarbónát dezodorként is!

Ha természetes alapanyagú dezodort szeretnél használni, próbáld ki ezt a receptet! Nincs másra szükséged csak kókuszvajra, a kedvenc illóolajodra, szódabikarbónára, egy kis rizslisztre és egy üres dezodoros dobozra.

  • 5 evőkanál kókuszvaj

  • 30 g szódabikarbóna

  • 30 g rizsliszt

    Eközben a címlapon
  • 8-10 csepp illóolaj

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Elkészítés: Keverd össze a szódabikarbónát és a lisztet. Olvaszd meg a vajat vízgőzön, majd keverd az előzőkhöz. Cseppents rá kedvenc illatodból pár cseppet, végül tölts meg egy üres dezodoros dobozt, és tedd a hűtőbe!

Friss, üde, kellemes és hatásos dezodorod lesz.

Pakolásként!

Vízzel összekeverve remek pattanás leszárító pakolást kapsz. Ha belemasszírozod az arcodba, megszűntetheted a zsíros csillogást.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Macskajajra

Ha úgy érzed egy kicsit több alkoholt ittál a kelleténél, még aznap este, vagy másnap reggel végy be 1 teáskanálnyi szódabikarbónát, néhány percen belül jobban leszel.