5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Cukormentes sárgabarackos csokitekercs

Cukormentes sárgabarackos csokitekercs
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 17. 14:11

Cukor nélkül készül ez a hihetetlenül finom süti, amit reggel, délben és este is bátran megkívánhatsz. Nincs benne se cukor, se liszt! Diétás álomdesszert!

Paleo Csokis-Lekváros Piskótatekercs

Update-besorolás!

(Knap Daniella receptje)

Recept:
(1db kisebb tekercshez)

Tészta

  • 3 db tojás

  • 25 g lenmagliszt

  • 20 g Update Zero Calories édesítő

  • 10 g holland kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalmú)

  • 1mk szódabikarbóna


    Töltelék:
    125 g házi sárgabarack lekvár

    Díszítés:
    100 g Update paleo csokoládé + 1mk Update kókuszzsír
    néhány szem aszalt sárgabarck
    néhány szem durvára vágott dió

    Így készítsd:

  • A lenmaglisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát öntsd össze.
  • A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj masszív habot az édesítőszerrel.
  • A felvert habhoz keverd hozzá egyesével tojás sárgákat, majd kis részletekben szitáld hozzá a lisztes keveréket, De csak nagyon óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a hab!
  • A masszát öntsd tapadásmentes sütőtálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd készre.
  • Még forrón vedd ki a formából, és tedd fejjel lefelé egy deszkára vagy rácsra, hagyd kihűlni.  Ha már csak langyos, takard le egy nedves konyharuhával, kb. 1 percig hagyd pihenni. Ezután óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és felmelegített sárgabarack lekvárral kend meg a piskótalapot.
  • Ha kész, határozott mozdulatokkal tekerd fel a lekváros lapot, majd csavarj köré egy száraz konyharuhát.
  • Hagyd pihenni néhány percig, de utána már szeletelheted is a sütit. A tekercsek egyik felét mártsd vízgőz fölött megolvasztott paleo csokoládéba.
  • Ezután helyezd sütőrácsra és szórd meg   durvára tört dióval, de akár sárgabarackot is kínálhatsz hozzá
  • Fogyasztásig tedd hűtőbe!

    Tippek:

  • Fontos a sütőpapír, mert szépen eltávolítható sütés után

  • Gyorsan dolgozz, mert ezt a tésztát csak melegen lehet törés nélkül feltekerni

  • Kb. 18 x 27cm-es tepsi a megfelelő.  Ha egy picit nagyobb, az sem baj, mert ha vékonyabb a tészta, könnyebb feltekerni

  • A liszt-kakaópor-szódabikarbóna keveréket mindig szitálva add a tésztához, ettől lesz könnyű a piskóta!

  • Ne süsd túl, mert a paleo tészta könnyen kiszárad, és úgy nem lehet feltekerni.

  • A lekvárt célszerű botmixerrel pürésíteni használat előtt,  ha nem teljesen homogén.

  • Ez a süti úgy finom, ha van benne bőven lekvár, viszont ha túl sokat teszel bele, nehezebb feltekerni.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.