8 éve

Cukormentes sárgabarackos csokitekercs

Cukor nélkül készül ez a hihetetlenül finom süti, amit reggel, délben és este is bátran megkívánhatsz. Nincs benne se cukor, se liszt! Diétás álomdesszert!

Paleo Csokis-Lekváros Piskótatekercs

Update-besorolás!

Recept:
(1db kisebb tekercshez)

Tészta

  • 3 db tojás

  • 25 g lenmagliszt

  • 20 g Update Zero Calories édesítő

  • 10 g holland kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalmú)

  • 1mk szódabikarbóna


    Töltelék:
    125 g házi sárgabarack lekvár

    Díszítés:
    100 g Update paleo csokoládé + 1mk Update kókuszzsír
    néhány szem aszalt sárgabarck
    néhány szem durvára vágott dió

    Így készítsd:

  • A lenmaglisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát öntsd össze.
  • A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj masszív habot az édesítőszerrel.
  • A felvert habhoz keverd hozzá egyesével tojás sárgákat, majd kis részletekben szitáld hozzá a lisztes keveréket, De csak nagyon óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a hab!
  • A masszát öntsd tapadásmentes sütőtálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd készre.
  • Még forrón vedd ki a formából, és tedd fejjel lefelé egy deszkára vagy rácsra, hagyd kihűlni.  Ha már csak langyos, takard le egy nedves konyharuhával, kb. 1 percig hagyd pihenni. Ezután óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és felmelegített sárgabarack lekvárral kend meg a piskótalapot.
  • Ha kész, határozott mozdulatokkal tekerd fel a lekváros lapot, majd csavarj köré egy száraz konyharuhát.
  • Hagyd pihenni néhány percig, de utána már szeletelheted is a sütit. A tekercsek egyik felét mártsd vízgőz fölött megolvasztott paleo csokoládéba.
  • Ezután helyezd sütőrácsra és szórd meg   durvára tört dióval, de akár sárgabarackot is kínálhatsz hozzá
  • Fogyasztásig tedd hűtőbe!

    Tippek:

  • Fontos a sütőpapír, mert szépen eltávolítható sütés után

  • Gyorsan dolgozz, mert ezt a tésztát csak melegen lehet törés nélkül feltekerni

  • Kb. 18 x 27cm-es tepsi a megfelelő.  Ha egy picit nagyobb, az sem baj, mert ha vékonyabb a tészta, könnyebb feltekerni

  • A liszt-kakaópor-szódabikarbóna keveréket mindig szitálva add a tésztához, ettől lesz könnyű a piskóta!

  • Ne süsd túl, mert a paleo tészta könnyen kiszárad, és úgy nem lehet feltekerni.

  • A lekvárt célszerű botmixerrel pürésíteni használat előtt,  ha nem teljesen homogén.

  • Ez a süti úgy finom, ha van benne bőven lekvár, viszont ha túl sokat teszel bele, nehezebb feltekerni.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Összeesett és meghalt éneklés közben egy teltházas koncerten az ismert operaénekes

    origo.hu

    Furcsa dolgokat állít Tóth Andiról az Ázsia Expressz szereplője

    mindmegette.hu

    Májkárosodást is okozhat ez az olaj: ha vettél belőle, semmiképp se használd!

    hirtv.hu

    Losonczi Dávid vitatható vereség után ezüstérmes

    metropol.hu

    Rántott hús bűnözés nélkül, ez a diétázók kedvence

    hirtv.hu

    Dallas polgármestere kilépett a demokrata pártból és belépett a republikánusokhoz

    origo.hu

    Újabb botrányba keveredett a Fekete vonat tagja

    mindmegette.hu

    Ejha! Erdei Zsolt teljesen odavan Rácz Jenő box-tehetségéért!

    ripost.hu

    Lehetetlen teszt: meg tudod mondani, mit jelentenek ezek a régi szavak?

    ripost.hu

    Ők a legszerencsésebb jegyek a kínai horoszkóp szerint

    ripost.hu

    Mindörökké harc: Ezek a csillagjegyek gyűlölik egymást

    ripost.hu

    Lángoló gödörbe zuhant egy 4 éves kisfiú Nagykállón, életveszélyesen összeégett

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Így készül az igazi hecsedlilekvár, máris lehet szedni a csipkebogyót

    FAZÉK

    Itt a paprikabomba, megint nagyot találtak ki a magyar háziasszonyok

    FAZÉK

    A szalonnás tojásrántotta legnagyobb titka, ezt díjazzák a férfiak

    FAZÉK

    Így készül a házi leveskocka, isteni ízek télen is

    FAZÉK

    Így készíthetsz konfitált fokhagymát, isteni finom pirítósra kenve

    FAZÉK

    Tegyél szódabikarbónát a fasírtba és nem bánod meg!

    FAZÉK

    Majonézes csokitorta, ettől eldobod az agyadat

    FAZÉK

    Ezt zöldfűszert tedd a tésztába, ha szeretnéd feldobni a tócsnit