Létrehozva: 2015.06.17.

Cukormentes sárgabarackos csokitekercs

Cukor nélkül készül ez a hihetetlenül finom süti, amit reggel, délben és este is bátran megkívánhatsz. Nincs benne se cukor, se liszt! Diétás álomdesszert!

Paleo Csokis-Lekváros Piskótatekercs

Update-besorolás!

(Knap Daniella receptje)

Recept:
(1db kisebb tekercshez)

Tészta

  • 3 db tojás

  • 25 g lenmagliszt

  • 20 g Update Zero Calories édesítő

  • 10 g holland kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalmú)

  • 1mk szódabikarbóna


    Töltelék:
    125 g házi sárgabarack lekvár

    Díszítés:
    100 g Update paleo csokoládé + 1mk Update kókuszzsír
    néhány szem aszalt sárgabarck
    néhány szem durvára vágott dió

    Így készítsd:

  • A lenmaglisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát öntsd össze.
  • A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj masszív habot az édesítőszerrel.
  • A felvert habhoz keverd hozzá egyesével tojás sárgákat, majd kis részletekben szitáld hozzá a lisztes keveréket, De csak nagyon óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a hab!
  • A masszát öntsd tapadásmentes sütőtálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd készre.
  • Még forrón vedd ki a formából, és tedd fejjel lefelé egy deszkára vagy rácsra, hagyd kihűlni.  Ha már csak langyos, takard le egy nedves konyharuhával, kb. 1 percig hagyd pihenni. Ezután óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és felmelegített sárgabarack lekvárral kend meg a piskótalapot.
  • Ha kész, határozott mozdulatokkal tekerd fel a lekváros lapot, majd csavarj köré egy száraz konyharuhát.
  • Hagyd pihenni néhány percig, de utána már szeletelheted is a sütit. A tekercsek egyik felét mártsd vízgőz fölött megolvasztott paleo csokoládéba.
  • Ezután helyezd sütőrácsra és szórd meg   durvára tört dióval, de akár sárgabarackot is kínálhatsz hozzá
  • Fogyasztásig tedd hűtőbe!

    Tippek:

  • Fontos a sütőpapír, mert szépen eltávolítható sütés után

  • Gyorsan dolgozz, mert ezt a tésztát csak melegen lehet törés nélkül feltekerni

  • Kb. 18 x 27cm-es tepsi a megfelelő.  Ha egy picit nagyobb, az sem baj, mert ha vékonyabb a tészta, könnyebb feltekerni

  • A liszt-kakaópor-szódabikarbóna keveréket mindig szitálva add a tésztához, ettől lesz könnyű a piskóta!

  • Ne süsd túl, mert a paleo tészta könnyen kiszárad, és úgy nem lehet feltekerni.

  • A lekvárt célszerű botmixerrel pürésíteni használat előtt,  ha nem teljesen homogén.

  • Ez a süti úgy finom, ha van benne bőven lekvár, viszont ha túl sokat teszel bele, nehezebb feltekerni.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek