FAZÉK

A leg­egész­sé­ge­sebb epres süti

Ebből a csá­bító epres fi­nom­ság­ból annyi­szor ehetsz, ahány­szor csak akarsz! Se cukor, se liszt nincs benne! Igazi paleo desszert! Egész­sé­ges süti Knap Da­ni­ella cu­kor­men­tes cso­da­cuk­rász­tól!

Kevés helyen kapható igazán jó cukormentes sütemény, hát még paleo! Így aki különösen vigyáz az egészségére, nem mindig jut hozzá. Ha ezt a receptet követed, nem lesz többé ilyen gondod, elkészíted magad! Knap Daniella cukormentes csodacukrász a garancia arra, hogy ez a recept tökéletes!

Egészséges Epres Krémes (9 nagyobb szelethez)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tészta: 4 tojás 80g  mandulaliszt 1tk (kb 3,5g) tápióka keményítő (pl. Update) 35g édesítőszer (pl. Update1 Zero Calories) 1mk szódabikarbóna Krém: 5 tojás 1/2 l víz 50g natúr kókuszkrém 1db vaníliarúd beljese vagy 1mk bourbone vanília őrlemény 40g tápióka keményítő (pl. Update) 20g étkezési zselatin (cukrozatlan) 75g édesítő (pl. Update1 Zero Calories) 20 dkg friss eper, szeletelve Így díszítsd: édesítőszerrel habbá felvert natúr kókuszkrém néhány szem friss eper pirított mandulaszeletek  

Így készítsd: A piskótához válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj habot, és ha a hab már elég kemény, add hozzá az édesítőt. 

A mandulalisztet, a tápióka keményítőt és a szódabikarbónát keverd össze egy tálban.

A felvert habba egyesével forgasd bele a tojások sárgáját, majd szita segítségével részletekben szitáld hozzá a lisztes keveréket is - ezt csak kézihabverővel végezd, nehogy összetörjön a hab.

Eközben a címlapon

A bekevert tésztát öntsd tapadásmentes sütőformába.170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sül.

A kész sütialapot hagyd egy kicsit hűlni, majd óvatosan vedd ki a formából, de egyből tedd is vissza.

Ezután borítsd be friss eperszeletekkel a piskóta tetejét, erre kerül majd a krém.

A krémhez válaszd ketté a tojásokat, a sárgáját verd fehéredésig az édesítővel. Keverd bele csomómentesen a keményítőt, majd hozzá a vaníliát, a zselatint, valamint a kókuszkrémmel elkevert langyos vizet.

Ezt a keveréket főzd fel, folyamatos kevergetés mellett szépen besűrűsödik. Felforralni nem szabad!

A fehérjéből verj kemény habot, keverd hozzá a forró vaníliás krémhez. A krémet hagyd kicsit hűlni, majd simítsd rá az eperrel megrakott piskótára. Egy éjszakára tedd hűtőbe.

Másnap szeletelheted. Felvert kókuszhabbal, friss eperrel, mandulaszeletekkel díszítsd! Csuda finom!

Ha nem tartasz szigorú diétát, készíthetnél egy gyors eperpitét, de ha még gyorsabban szeretnél végezni a desszerttel, dobj össze egy eperhabot, annál egyszerűbb nincs is!