FAZÉK

A leg­egy­sze­rűbb eper­hab, tuti desszert 10 perc alatt

Fo­gad­junk, hogy a te nagy­ma­mád is ké­szí­tett eper­ha­bot, ami­kor nála vol­tál! Idéz­zük fel a fe­led­he­tet­len íze­ket együtt! Gyors, könnyű és na­gyon finom!
címkék:
Akkor lesz igazán kemény a hab, ha hideg a tojás. (Fotó: Archívum)
Akkor lesz igazán kemény a hab, ha hideg a tojás. (Fotó: Archívum)
Fotó: Markovics Gábor

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. porcukor

Így készítsd:

1. Most meg és jól csöpögtesd le az epret. A felét tartsd meg, a többit egy botmixer segítségével pépesítsd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Vigyázat, fröcsköl! (Fotó: Archívum)
Vigyázat, fröcsköl! (Fotó: Archívum)

2. A megmaradt epret vágd fel és porciózd poharakba.

Ehhez a desszehez lehetőleg minta nélküli poharat válassz. (Fotó: Archívum)
Ehhez a desszehez lehetőleg minta nélküli poharat válassz. (Fotó: Archívum)

3. Válaszd ketté a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükséged. 

4. Egy öblös tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már elég masszív a hab, add hozzá a porcukrot és még egy kicsit folytasd a habverést. 

Miután hozzáöntöd az epervelőt, már csak finman keverd! (Fotó: Arrchívum)
Miután hozzáöntöd az epervelőt, már csak finman keverd! (Fotó: Arrchívum)

5. Keverd bele a habba a pürésített epret illetve a citromhéjat, és már kanalazhatod is az eper tetejére a poharakba. Egy szem eptret is tehetsz a tetejére, így igazán guszta!

Jó étvágyat! (Fotó: Archívum)
Jó étvágyat! (Fotó: Archívum)
Fotó: Markovics Gábor

Eközben a címlapon

Imádsz mindent, ami epres-habos? Van még ötletünk!

címkék: