FAZÉK

A legegyszerűbb eperhab, tuti desszert 10 perc alatt

Fogadjunk, hogy a te nagymamád is készített eperhabot, amikor nála voltál! Idézzük fel a feledhetetlen ízeket együtt! Gyors, könnyû és nagyon finom!
címkék:

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. porcukor

Így készítsd:

1. Most meg és jól csöpögtesd le az epret. A felét tartsd meg, a többit egy botmixer segítségével pépesítsd.

2. A megmaradt epret vágd fel és porciózd poharakba.

3. Válaszd ketté a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükséged. 

4. Egy öblös tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már elég masszív a hab, add hozzá a porcukrot és még egy kicsit folytasd a habverést. 

5. Keverd bele a habba a pürésített epret illetve a citromhéjat, és már kanalazhatod is az eper tetejére a poharakba. Egy szem eptret is tehetsz a tetejére, így igazán guszta!

Imádsz mindent, ami epres-habos? Van még ötletünk!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?