tóth gabi
Ilyen finom epres süteményt még biztos nem ettél! Vétek lenne kihagyni!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 170 fokra, szeleteld fel hosszirányban az eprer szemeket és vajazz ki egy nagyátmérőjű kerek piteformát.
2. A vajat, a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot hadverővel dolgozd össze. Add a keverékhez a joghurtot, a tojások fehérjét, a citromlét, a citrom reszelt héját, és folytasd a keverést a habverővel.
3. A kimért liszthez csapd hozzá a sütőport és a sót, és a keveréket kisebb adagonként forgasd bele az alapba. Legalább 3 percig folytasd a keverést! Viszonylag híg tésztát kapsz, de ne ijedj meg.
4. A tésztát öntsd a kivajazott piteformába. Ha szükséges, egy kanál domború felével simítsd el, és szép rendben helyezd rá a hosszirányban fölszeletelt eperszemeket.
5. Tedd a sütit a 170 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30-35 perc alatt lesz kész.
Önmagában is nagyon finom, de egy kis eperöntettel vagy tejszínhabbal még fokozhatod a hatást!