FAZÉK

Zseniális eperpite, hogy ünnep legyen a vasárnap

Ilyen finom epres süteményt még biztos nem ettél! Vétek lenne kihagyni!
címkék:

 

 

Hozzávalók:

  • ½ bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 mk só
  • 3 tojás
  • 1 pohár joghurt
  • ½ citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 30 dkg eper

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 170 fokra, szeleteld fel hosszirányban az eprer szemeket és vajazz ki egy nagyátmérőjű kerek piteformát.

2. A vajat, a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot hadverővel dolgozd össze. Add a keverékhez a joghurtot, a tojások fehérjét, a citromlét, a citrom reszelt héját, és folytasd a keverést a habverővel.

3. A kimért liszthez csapd hozzá a sütőport és a sót, és a keveréket kisebb adagonként forgasd bele az alapba. Legalább 3 percig folytasd a keverést! Viszonylag híg tésztát kapsz, de ne ijedj meg.

4. A tésztát öntsd a kivajazott piteformába. Ha szükséges, egy kanál domború felével simítsd el, és szép rendben helyezd rá a hosszirányban fölszeletelt eperszemeket.

5. Tedd a sütit a 170 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30-35 perc alatt lesz kész.

Önmagában is nagyon finom, de egy kis eperöntettel vagy tejszínhabbal még fokozhatod a hatást!

 

címkék: