Létrehozva: 2015.05.27.

Isteni túrós süti, ami nem hizlal! Cukormentes, de édes!

A túró a legjobb diétás alapanyag. Laktat, de nem hizlal. Ez a süti azért fantasztikus, mert mindenki imádja, és senki nem jön rá, hogy cukormentes. Isteni finom! A

Ezt a receptet Knap Daniellától kaptuk, aki az elmúlt évek során tökélyre fejlesztette a cukormentes desszertek készítését. Számunkra azért hiteles minden amit süt, mert Daniella szakmája szerint élelmiszervegyész, tökéletesen tisztában van a táplálkozást érintő folyamatokkal. Receptjei precízek.

És még valami: Daniella évek óta nem eszik sem cukrot sem finomlisztet!

 

Rákóczi Túrós

Tészta:

  • 60 g Update1 Master mix

  • 40 g zabpehelyliszt

  • 70 g vaj

  • 45 g tejföl

  • 1 kicsi tojás sárgája

  • 10 g porrá darált Update1 Zero

  • 2 tk  Update1 Vanilla Sweet (porrá darálva)

  • reszelt citromhéj


    Túrós réteg

  • 25 dkg túró

  • 1,5 ek tejföl

  • ½ kupaknyi Update1 Lovely sweet (vagy más édesítő)

  • ½ cs Update1V vanilla sweet

  • 1 tojás

  • 1ek zabkorpa


    Lekváros réteg:
    Cukormentes sárgabaracklekvár

    Hab:

  • 2 db tojásfehérje

  • 20 g Update1 Zero calories porrá darálva (vagy más édesítő)


    Így készíts a tésztát:

    A linzeralaphoz gyúrd össze a hozzávalókat, ha összeállt a tészta, csomagold fóliába és tedd félórára hűtőbe. Majd gyúrd át, nyújtsd 3-4 mm vastagra, és forma (desszertgyűrű) segítségével vágj belőle lapokat.  A forma alját béleld ki sütőpapírral, fektesd rá a tésztalapot és 180 fokon süsd elő. Körben a gyűrűt mindvégig hagyd fönt.

    Így készítsd a tölteléket:

    Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá.

    A túrót keverd össze a tojássárgájával, az édesítővel a Vanilla-val, a zabkorpával, a tejföllel, majd  óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérje felvert habját is.

    Az elősütött tésztalapokra simíts egy-egy réteg túrótölteléket, és süsd tovább kb. 20-25 percig. A már majdnem kész sütiket vedd ki a sütőből, a készülék hőfokát ekkor állítsd 140 fokra.

    A két tojásfehérjét az édesítővel verd kemény habbá, és töltsd habzsákba.

    A túróréteget kend meg cukormentes baracklekvárral, legfölülre pedig nyomj csinos habsapkákat a zsákból.

    A habbal díszített túrósokat tedd vissza a 140 fokos sütőbe, néhány perc múlva, amikor a hab a teteje aranyszínű, kész is! Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni, s csak utána távolítsd el a desszertgyűrűt.


    Tippek:

  •  Én 8 cm átmérőjű és 4 cm magas desszertgyűrűket használtam.

  • Nagyon szép a desszertgyűrűben készített Rákóczi túrós, de így a tésztából mindig keletkezik egy kis maradék. Ha tepsiben készíted, akkor ezt elkerülheted.  

  • A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni, főleg az utolsó szakasznál, mert a hab könnyen megpirul.

  • A hab csak akkor lesz ropogós, ha porrá darálva teszed az édesítőt tojásfehérjéhez.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek