RETRO RÁDIÓ

Isteni túrós süti, ami nem hizlal! Cukormentes, de édes!

Isteni túrós süti, ami nem hizlal! Cukormentes, de édes!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 05. 27. 07:16

A túró a legjobb diétás alapanyag. Laktat, de nem hizlal. Ez a süti azért fantasztikus, mert mindenki imádja, és senki nem jön rá, hogy cukormentes. Isteni finom! A

Ezt a receptet Knap Daniellától kaptuk, aki az elmúlt évek során tökélyre fejlesztette a cukormentes desszertek készítését. Számunkra azért hiteles minden amit süt, mert Daniella szakmája szerint élelmiszervegyész, tökéletesen tisztában van a táplálkozást érintő folyamatokkal. Receptjei precízek.

És még valami: Daniella évek óta nem eszik sem cukrot sem finomlisztet!

 

Rákóczi Túrós

Tészta:

  • 60 g Update1 Master mix

  • 40 g zabpehelyliszt

  • 70 g vaj

  • 45 g tejföl

  • 1 kicsi tojás sárgája

  • 10 g porrá darált Update1 Zero

  • 2 tk  Update1 Vanilla Sweet (porrá darálva)

  • reszelt citromhéj


    Túrós réteg

  • 25 dkg túró

  • 1,5 ek tejföl

  • ½ kupaknyi Update1 Lovely sweet (vagy más édesítő)

  • ½ cs Update1V vanilla sweet

  • 1 tojás

  • 1ek zabkorpa


    Lekváros réteg:
    Cukormentes sárgabaracklekvár

    Hab:

  • 2 db tojásfehérje

  • 20 g Update1 Zero calories porrá darálva (vagy más édesítő)


    Így készíts a tésztát:

    A linzeralaphoz gyúrd össze a hozzávalókat, ha összeállt a tészta, csomagold fóliába és tedd félórára hűtőbe. Majd gyúrd át, nyújtsd 3-4 mm vastagra, és forma (desszertgyűrű) segítségével vágj belőle lapokat.  A forma alját béleld ki sütőpapírral, fektesd rá a tésztalapot és 180 fokon süsd elő. Körben a gyűrűt mindvégig hagyd fönt.

    Így készítsd a tölteléket:

    Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá.

    A túrót keverd össze a tojássárgájával, az édesítővel a Vanilla-val, a zabkorpával, a tejföllel, majd  óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérje felvert habját is.

    Az elősütött tésztalapokra simíts egy-egy réteg túrótölteléket, és süsd tovább kb. 20-25 percig. A már majdnem kész sütiket vedd ki a sütőből, a készülék hőfokát ekkor állítsd 140 fokra.

    A két tojásfehérjét az édesítővel verd kemény habbá, és töltsd habzsákba.

    A túróréteget kend meg cukormentes baracklekvárral, legfölülre pedig nyomj csinos habsapkákat a zsákból.

    A habbal díszített túrósokat tedd vissza a 140 fokos sütőbe, néhány perc múlva, amikor a hab a teteje aranyszínű, kész is! Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni, s csak utána távolítsd el a desszertgyűrűt.


    Tippek:

  •  Én 8 cm átmérőjű és 4 cm magas desszertgyűrűket használtam.

  • Nagyon szép a desszertgyűrűben készített Rákóczi túrós, de így a tésztából mindig keletkezik egy kis maradék. Ha tepsiben készíted, akkor ezt elkerülheted.  

  • A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni, főleg az utolsó szakasznál, mert a hab könnyen megpirul.

  • A hab csak akkor lesz ropogós, ha porrá darálva teszed az édesítőt tojásfehérjéhez.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.