OTTHONKA

Nyomj citromot a karácsonyfádra! Elképesztő a hatás!

A szépen feldíszített fenyőben jó lenne minél hosszabban gyönyörködni? Mutatjuk, hogyan lehetséges!
  • Szerző: Ripost

A szépen feldíszített, ünnepet és meghittséget sugárzó karácsonyfa igazán gyönyörű néhány napig, de gyakran előfordul, hogy hamar potyogni kezd róla a levél, kókadozni kezdenek az ágak.

Ezek a trükkök segítenek abban, hogy tovább szép és üde maradjon a fád!

1. Tartsd nedvesen a törzsét! Ha a fenyőtalpat alkalmas víztartóként is működni, akkor mindig tarts benne vizet. Ha nem ilyen a talp, akkor pedig legalább annyit tegyél, hogy naponta 1-2 alkalommal nedves rongyot vagy törölközőt tekersz a törzs aljára. Ez nem látszik ki az ágak alól, viszont meg tudja őrizni a fa a frissességét, akárcsak a vágott virágok egy vázában. Éppen ezért fontos, hogy mielőtt feldíszíted, egy nagy vödör vízben tárold!

2. Adj neki citromot és cukrot! Ha még biztosabbra szeretnél menni, akkor ne elégedj meg a sima vízzel! Keverj a vízhez citromot és cukrot, így bugyoláld vagy lógasd nedvességbe a fenyőd! Ez ugyanis segít abban, hogy a baktériumok és gombák elpusztuljanak, könnyebben szívja fel a vizet a fa és még az illata is tovább megmaradjon.

3. Tartsd frissen hajlakkal! A virágüzletek trükkje a fenyőfáknál is beválik: az alsó ágakat fújd be vele, ez meg fogja akadályozni, hogy gyorsan hullani kezdjenek a levelek. Viszont ne feledd, hogy a hajlakk gyúlékony! Semmiképp ne élj ezzel a módszerrel, ha mécseseket, csillagszórót, gyertyát használsz a fa környékén!

4. Tedd minél messzebb a radiátortól! Próbáld megtalálni a lakás hűvös pontját, itt fogja igazán jól érezni magát majd a fa. Persze nem kell az előszobába száműznöd, de a szoba egy kevésbé meleg, radiátortól távoli részén tartósan marad szép a fenyőd!

6. Ne rakj mellé déligyümölcsöt! Bár igazán jól mutat karácsonyi dekorációként egy narancsokból, banánokból és más déligyümölcsökből álló tál, azt mégis rakd messzebb a fától. Olyan etiléngázok párolognak ugyanis belőlük, mely erősen megrövidíti a környékén lévő fenyőfa élettartamát.

És ezeket olvastad már?