RETRO RÁDIÓ

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 04. 17. 12:30

Nagyon egyszerű és praktikus megoldás: soha többet nem lesz penészes a kenyér! Mutatjuk a trükköt.

A kenyér minden háztartás alapja, az étkezések nagy része szinte elképzelhetetlen nélküle. Mindig jó, ha van otthon belőle, a reggeli tojásrántottához vagy a pörkölt mellé is isteni, de a levesekhez is szívesen megesszük. De ha nem tárolod megfelelően, akkor kiszárad vagy előfordul, hogy megpenészedik. Mutatunk egy praktikus megoldást, hogy tovább friss maradjon a kenyér.

Whole,Grain,Bread,Put,On,Kitchen,Wood,Plate,With,A
Fotó: Master1305

Így tárold a kenyeret

Nem kell többet kidobni idő előtt a kenyeret, így tartsd frissen ropogósan a kedvenc pékárudat! Furcsa lehet, de nem a kenyértartó, vagy a zacskó a legjobb erre! Egészen egyszerű a megoldás, tegyél egy szár zellert mellé, így akár 2 hétig is eláll. A zeller nem lesz hatással az ízére és az állagára sem. A hűtőben is tárolhatod a kenyeret, de akkor nem lesz olyan friss és ropogós! Próbáld ki a zelleres trükköt, nem fogod megbánni! Ints búcsút a penésznek.

Tipp:

Senki sem szeret pazarolni. Gondolkodás nélkül, ne dobd ki a kenyeret! Ha megszikkadt a kenyered, vagdosd be két irányban: keresztben és hosszában is. Illessz a résekbe sajtszeleteket, spricceld meg egy kis vízzel, és told be a forró sütőbe. A pici vízpermet, az olvadt sajt feltölti a kenyér pórusait nedvességgel és nagyon ízletes lesz, ismét fagyaszthatod.

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.