tóth gabi
Nagyon egyszerű és praktikus megoldás: soha többet nem lesz penészes a kenyér! Mutatjuk a trükköt.
A kenyér minden háztartás alapja, az étkezések nagy része szinte elképzelhetetlen nélküle. Mindig jó, ha van otthon belőle, a reggeli tojásrántottához vagy a pörkölt mellé is isteni, de a levesekhez is szívesen megesszük. De ha nem tárolod megfelelően, akkor kiszárad vagy előfordul, hogy megpenészedik. Mutatunk egy praktikus megoldást, hogy tovább friss maradjon a kenyér.
Nem kell többet kidobni idő előtt a kenyeret, így tartsd frissen ropogósan a kedvenc pékárudat! Furcsa lehet, de nem a kenyértartó, vagy a zacskó a legjobb erre! Egészen egyszerű a megoldás, tegyél egy szár zellert mellé, így akár 2 hétig is eláll. A zeller nem lesz hatással az ízére és az állagára sem. A hűtőben is tárolhatod a kenyeret, de akkor nem lesz olyan friss és ropogós! Próbáld ki a zelleres trükköt, nem fogod megbánni! Ints búcsút a penésznek.
Senki sem szeret pazarolni. Gondolkodás nélkül, ne dobd ki a kenyeret! Ha megszikkadt a kenyered, vagdosd be két irányban: keresztben és hosszában is. Illessz a résekbe sajtszeleteket, spricceld meg egy kis vízzel, és told be a forró sütőbe. A pici vízpermet, az olvadt sajt feltölti a kenyér pórusait nedvességgel és nagyon ízletes lesz, ismét fagyaszthatod.